Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!

Проблемът не е в песента, а в това, че не се държим нормално
Обновена: 11 сеп 2018 19:15 | 11 сеп 2018 17:45, Александър Попов
134
Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!
Снимка: Булфото, архив

Новият клип на Азис "Позна ли ме" предизвика голяма полемика, която надхвърли музикалните среди. Мнозина подкрепиха проекта му, други го оплюха, трети недоумяваха как се е съгласила Цветана Манева да участва в него. Актрисата обаче не вижда нищо смущаващо в ролята й.

"Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена", заяви тя пред "България днес".

Още по темата

Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: "Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри".

"На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания", сподели още Манева.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

"Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за "старомодна почтеност", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена", каза тя в началото на кампанията "Открий театъра - вход достъпен за хора с различни възможности".

Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето й колеги - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата е била депутат в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци. Артистичен директор е на престижния международен фестивал "Варненско лято". Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация "От любов към живота".

Животът и времето, в което живеем, я притесняват: "Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата..."

Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис все още дължи на държавата около 400 000 лева данъци.Цветана Манева и затова ли ще го защитава?
108
0
 
8
 
! Отговори
гинекологиста преди 5 години
Забравих, че думата ц-г--и не приемлива при "демокрацията" и я замениха с РОМИ, за да им подобрят имиджа и за това са заменили последната дума от коментара ми със звездички. Не е врат, ами шия.
107
0
 
7
 
! Отговори
гинекологиста преди 5 години
В началото на 70те години, от холивуд предлижили на Цветана Манева да се снема в Джеймс Бонд филм, но от партията не и разрешили. Това е било правлното решение, защото щяха да я използват да се присмеят и оплюят България, също както го направиха в един друг Бонд филм "От Русия с любов" - From Russia with love -, в който сравняваха българите с ***.
106
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Актриса....ха ха ха ха ха ха ха ха ха къде бе ?Да ! Актьори България имаше преди доста години.Абсурдистан в момента такова животно нема !Има псевдоактьорчета на които само като им чуеш интонацията с която си декламират текста и можеш да повърнеш.Изкуствена,вдървена и лишена от емоции актьорска игра.Това е което абсурдистанския халтураджийски актьор може да предложи в момента.Но НАЙ-големият ужас започва,когато всичките тия започнат да вярват, че имат нещо общо с музиката.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ТРИЕШ БЕ,?ЗАЩО ?Какво обидно имаше в коментара ми?Но от фактите боли,нали !Цялата тази реклама която правите на гъзис и тази псевдо актриса се проваля от хората тук които назовават нещата с истинските им имена.Коооооолкото и коментари да изтриете,абсурдистанската реалност ще остане както и жалките ви дребни и комплексирани душици !
104
7
 
5
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Искрене .........Цветана Манева е посрефствена?!Не няма да коментирам. Смятах да избълвам страхотии по адрес на твоята комплексарщина,но ще ,замълча.Само ще попитам ,ако Цветана Манева /поклон/,е посредствена ,ти какъв и кой си странни ***?!
103
3
 
11
 
! Отговори
напуснал натфиз преди 5 години
Много либерални станаха някои разбирачи. Представете си Калоянчев в клип на Милко Калайджиев или Парцалев в клип на Валдес , или пък Коканова в клип на Софи Маринова... Но Азис и Манева се допълват и си пасват идеално
102
7
 
11
 
! Отговори
Искрен преди 5 години
Когато някоя е посредственна, а много и се иска да е в публичното око, ще подкрепя всяка глупост, само и само да пишат за нея.
101
3
 
9
 
! Отговори
Бастун преди 5 години
Новият му клип ще е с две магарета практикувщи гей секс. Тази ориенталска чалга, нпълно ви е разкрепостла.
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително дразнеща роля има тази госпожа и в "Скъпи наследници"-всезнаещата, стросната и начумерена баба-шаманка. Това ли е образа на българката-майка запазила през вековете вярата и човечността си?
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи да защитаваме нормалните човешките ценности и да се отвращаваме от сатанинските и истанбуло-конвенските, да порицаваме продажността е "хвърляне на камъни"....
98
8
 
6
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Който от вас е без грях, нека хвърли камък на нея...
97
5
 
8
 
! Отговори
до всички преди 5 години
Защо толкова злоба по всяка тема...За проблемите, които имаме, не ни е виновен Азис или Цветана Манева...Виновни сме си ние. А злобата, безучастието и нареждането на всичко и всички, не помага.
96
6
 
19
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
Никога не е късно да станеш за резил!
95
7
 
18
 
! Отговори
КРУМ преди 5 години
Посредствена актриса,която се опитва да посъбуди някакво любопитство!?Жалко и тъжно!впрочем най-слаба е и в сериала "Скъпи наследници",където бабите аматьорки изглеждат далече по истински и нормални!?
94
15
 
13
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Силно послание и добре изложено. Дано следващото поколение е малко по-добро, ние вече сме бита карта.
93
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С клипа на костинбродския хомо ни призовават да приемем едно психическо заболяване, отклонение от нормата, за нормално! Няма да стане тая!
92
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цветана манева за мен е продажна комунистическа ***!
91
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манева изобщо не ни интересува,чалгаринът Азис също
90
8
 
27
 
! Отговори
Тошко Петков преди 5 години
БАБЧЕ, НЕ СТАВАЙ ЗА СМЯХ НА СТАРИ ГОДИНИ.