Затвор за Бил Косби за сексуално насилие и дрогиране

Американският комедиен актьор ще лежи между 3 и 10 години
26 сеп 2018 07:55, Александър Попов
17
Затвор за Бил Косби за сексуално насилие и дрогиране
Снимка: Reuters

Американският комедиен актьор Бил Косби, най-известен с главната роля в ситкома "Шоуто на Косби", бе осъден на 3 до 10 години затвор за дрогиране и сексуално насилие над жена през 2004 г., предаде БТА.

Това означава, че Косби ще излежи най-малко три години в затвора, преди да може да подаде молба за предсрочно освобождаване. Той също така е осъден да плати глоба от 25 000 долара.

"Никой не е над закона и никой не трябва да получава различно отношение в зависимост от това къде живее, кой е, или заради богатство, известност или дори филантропия. Извършването на сексуално насилие с дрогиране има тежка цена и тази цена и свободата ви", заяви съдия Стивън О'Нийл на делото в град Нористаун, щата Пенсилвания.

Адвокатите на 81-годишния Косби бяха поискали домашен арест.

Това е първото осъждане на известно лице в ерата на движението #MeToo, в което излязоха наяве случаи на сексуално насилие, извършвано от известни мъже в развлекателната индустрия, журналистиката, политиката и технологичните компании.

През април Косби бе намерен за виновен в дрогиране и сексуално насилване на Андреа Констанд през 2004 г.

Над 50 жени публично обвиниха Косби в сексуално насилие в период от няколко десетилетия, но само жалбата на Констанд стигна до съд. Адвокатите на Косби заявиха, че ще обжалват присъдата. Според специалисти това може да придвижи делото до Върховния съд на щата Пенсилвания, а процедурата може да трае години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Бил Косби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги сънародници в б...я не плачете над чужд гроб докато преглъщате македонската наденица с домашна шльокавица.мисленето е противопоказно по вашите ширини
14
4
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Американското правосъдие е машина за пари!Що да не издои и Косби?Впрочем,гледахте ли случката с някой си Кавано,кандидат за Върховният съд издигнат от Тръмп-набеден,че опитал да изнасили някаква на младежко парти през 1982г,когато е бил на 17години!!???И това нещо се разнася от CNN и останалите *** медии вече цяла седмица!Още миришат ла.й.н.ата на Клинтънови,ама тръгнали да ровят в чуждото!
13
2
 
3
 
! Отговори
Моралка Всеобща преди 5 години
Америка би тръгнала по друг път,ако не обвиниха един кандидат Президент в любовни афери.Една пура движеше моралистичното US общество години,а ответницата Хилари се изкачи във властта,само с всеопрощаващия си поглед.Един многоцветен Президент имаше за съпруга травестит,но имаше мярка,което не важи за сегашния.Той сегашния не е изонодил само женски статуи.Конгреса си има 50 "изстрадали" от него свидетелки,за всеки случай.US/Свобода/ияЖалко за Косби и Спейси.В Турция всички артисти обичат Ердо!
12
2
 
7
 
! Отговори
Do 10 и 11 преди 5 години
Вие американците не ги мислете.От преди 14г. пак са намерили доказателства и пак е минало през прокуратура, съд, съдебни заседатели и всички са решили, че е виновен.Вие, още си стойте с местното балканско мислене...как можело, то такова нещо...и т.н. и т.н.И с това си мислене, си оставате(ме) на г*за на света. И ще си останем там...а, *** патриотични напъни за България на три морета и колко сме били велики преди 1000г...никой не го интересува.
11
2
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Еиии такова изораване ,че следите още личат,ваиии ваиии ,ваи...
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това мияза повече на лов на вещици отколкото на правосъдие.Връщаме се към средновековието, когато вместо обектиност на закона, сантиментът на масите решава кой да бъде наказан по изсмукани от пръстите обвинения.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, как се доказва сексуално насилие от преди 14 години?
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия златотърсачките там, нямат насищане. Леле голяма пасмина. То не остана читав човек от шоубизнеса бре. А там жените били много почтени.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой не е над закона и никой не трябва да получава различно отношение в зависимост от това къде живее, кой е, или заради богатство, известност или дори филантропия.Иначе плюете по американците...и любите силно "братска" Русия...но, разликите между САЩ и Русия/България е от тук до Марс.
6
2
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа мое хамериканците да се секакви, ама за всяко престъпление дават горе доле задоволителна присъда! Тука за убииство може само да се надяваш извършителя да излежи 1-2 години! Така, че мое да ревете ама тука е мнооооооооооооооооого зле!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3-10 години? За кмета изнасилвач 4 години (пуснат след 2), убеца на Пауло 4 години (опит за пускане след 2) и още много други знайни и незнайни случаи! Наистина сме толерантни!
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой не е над закона и никой не трябва да получава различно отношение в зависимост от това къде живее, кой е, или заради богатство, известност или дори филантропия.Ехххх ако беше така и в България!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не е хубава изобщо. Защо тези звездичка?
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо с такава *** като има толкова яки каки в Холивуд?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаеха че е сексуално животно и извратеняк.Но мълчаха защото е черен.Трябваше да му дадат повече годинки.20 например.