Как бих го направил? Спомени за Рангел Вълчанов

Във "Фамилно" гостува дъщерята на режисьора – Ани Вълчанова
Обновена: 6 окт 2018 08:00 | 6 окт 2018 07:45,
13

Тази събота в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR - "Фамилно" гостува дъщерята на бележития наш кинорежисьор Рангел Вълчанов – актрисата Ани Вълчанова.

На 12 октомври се навършват 90 г. от рождението му. "Инспeкторът и нощта", "Лачените обувки на незнайния войн", "А сега на къде" са част от неговите филми, оставили следа в историята на българското кино.

"Баща ми е от едно село близо до София, от много бедно семейство, баба ми умря неграмотна, дядо ми гледаше картофи и моркови", разказва Ани Вълчанова.

Според нея мнозина не знаят, че баща й не е учил кино, той е завършил театрална режисура и е работил като такъв един-два сезона. После става асистент на Захари Жандов и се учи на терен, мислел си е много пъти: "Как бих го направил аз?"

"Моите първи спомени са от снимките на един не много известен филм - "Бягство от Ропотамо". Той не беше харесван, но баща ми имаше към него особен сантимент, като към дете с проблеми", разказва още Ани Вълчанова във "Фамилно".

Предаването започва по телевизия Bulgaria On Air в 10:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
рангеле, жалко, че те нема инак пак щях да повторя, че си голем! за мене. не мога да ти кажа: "мир на праха ти", защото ти не обичаше "мира" в този му смисъл. но ти не беше и "борец", а просто човек с виждане. ако на вас, там, горе ви е дозволено.. а наздраве от мене! :-))
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЛИК!
6
0
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
до 3Всички българи в сериала се избиха и умряха. Последният кадър от "Дунав мост" показва как героинята играна от Йоана Буковска, която оцеля единствена се качва в товарен бус, за да емигрира в чужбина. Вратата на буса беше затворена от един ром - единственият оставащ в България. Е, нима не е бил прав Рангел Вълчанов предвиждайки преди 20 години каква евроатлантическа съдба очаква България ?!
5
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
до 5Пич, ГЕРБ така плаща на Гергов да плюе по Нинова. Капиш ?!
4
0
 
7
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
3ти номер е типичен хейтър който знае не знае .....плюе за спорта. Първо без да е любимият режисьор на нашето поколение все пак Вълчанов оставя нещо след себе си за разлика от теб 3ти номер. И за фактологията-Рангел Вълчанов няма нищо общо със сериала Дунав мост.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циркът в България продължава. Дупката във Варна е купена за 7800 евро квадратният метър, т. е. за 21,5 млн. евро. Държавата ще плати кеш на Гергов от БКП, който притежава имота. БКП излиза с декларация в която "осъжда този начин на действие".Ми нали е от вашите бе!?! Защо просто не му кажете да не краде тези пари от държавата?Държавата налива едни пари в един "бизнесмен" от една криминална организация - БКП.
2
15
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
След като режисира гнусния филм Дунав мост в който капитализма бе показан като нещо лошо и само бебето беше не опетнено , този човек ми падна в очите.Отчаян , непримерим комунист.
1
1
 
14
 
! Отговори
6169 преди 5 години
Кака,много си про3та.Баща ти, светла му памет, в един документален филм, който гледах преди n години, така описа майка си и баща си т.е. баба ти и дядо ти, че аз до ден днешен помня точно тези хора- истински, шопи до мозъка на костите си. А ти с едно изречение уби този филм, който аз си прожектирах в моето съзнание толкова дълго време.