Лейди Гага: Да говорим открито за психичните заболявания!

Стигмата и липсата на разбиране карат афектираните да страдат
Обновена: 12 окт 2018 19:26 | 12 окт 2018 17:15, Ивета Иванова
20
Лейди Гага: Да говорим открито за психичните заболявания!
Снимка: Reuters

Лейди Гага смята, че трябва да се предприемат "смели действия", чрез които да се помогне на страдащите от психични разстройства. Тя се надява да се основе движение, което да окуражава говоренето за тези проблеми и да помага на болните.

Звездата казва за The Guardian: "Самоубийството е най-крайният и очевиден симптом за критичното положение на проблемите с психичното здраве. Засега ние се проваляме - не можем да се справим адекватно с това. Стигмата, страхът и липсата на разбиране карат афектираните да страдат и това са нещата, които пречат на предприемането на смели действия, от които се нуждаем отчаяно. Въпреки че проблемът е универсален, ние все още не можем да говорим за него открито или да предложим адекватни грижи".

Изпълнителката на "Poker Face" много пъти е споделяла за собствената си битка с психичните проблеми в миналото.

Преди около месец тя разказа, че е била изнасилена, когато е била на 19 г. и се е чувствала потисната всеки ден.

"Никой не знаеше. Все едно се опитах да го изтрия от мозъка си. И когато най-накрая се разбра, беше все едно се появи голямо, грозно чудовище", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Респект към Лейди Гага за нейната ангажираност към проблемите на психично болните , но цялото общество е болно. То е брутално и чувствителните и деликатни хора страдат най много. Мизерията в България е друг фактор който отключва депресивни и психични заболявания , когато не могат да покрият ежедневните си потребности. Семейната среда е също много важна.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън-дрън!Всички болести са от ядове. Ядовете ги създават гадове. Когато премахнем гадовете, ще се отървем в голяма степен от психичните заболявания.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми че то цяла България е сериозно психясала!
5
3
 
2
 
! Отговори
Ани Цолова преди 5 години
не е актуална прогнозата ти номер 1
4
3
 
4
 
! Отговори
егати преди 5 години
който не е удобен го обвиняват за луд или го правят на луд не стига дето песните им всяка дума ,,крейзи,, сега говорят ,,да говорим открито за психичните заболявания,, колко неудобни в съда,в психиатрията,, тормоза им е платен няма психични заболявания в холивуд хахахах не е смешно
3
6
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Обичам картовки и имам шкембе,Но така ми е добре.Ем съм гърбав, ем съм грозен, И като цяло - много изтормозен. А лейди Гра-Гра да ми яде канбамките!!!
2
15
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Уважаема лейди Гарга,В България е забранено да се говори открито за Свободен Николов Желязков!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно, а утре слънчево време. В часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност.През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър.Според прогнозата за времето на НИМХ преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максимални предимно между 19 и 24 градуса, в София около 20 градуса.Над места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачн