3 хладилника, миене на зъби по 10 пъти: Обсесиите на звездите

10 знаменитости, страдали от обсесивно-компулсивно разстройство
4 ное 2018 21:25, Екип на Tialoto.bg
8
3 хладилника, миене на зъби по 10 пъти: Обсесиите на звездите
Снимка: архив, Reuters

Без значение колко богати и успешни са световните знаменитости и те като обикновените хора не са имунизирани от различни мании и неврози. И едно от най-често срещаните заболявания е обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Диагноза, с която живеят милиони души по света.

"Когато възниква обсесивно-компулсивното разстройство, човек има неволни повтарящи се мисли, поради които той трябва да извършва определени действия многократно.

Натрапчивите мисли и действията са познати на почти всички - може би загрижени за предстоящото събитие, опитвайки се да се отървем от отегчена песен за няколко дни или след като сте напуснали къщата, се притеснявате дали сте изключили печката или пък дали сме заключили вратата. И това не е патология.

Някои натрапчиви действия, например потропване с пръсти по масата, дори могат да подобрят ефективността на работата ни, като премахнат излишния стрес. Болестта се диагностицира само ако обсебващите идеи и действия са твърде досадни, отнемат много време и се намесват в ежедневните дейности и комуникацията с хората", обяснява психологът Роза Мелникова пред Wday.ru.

Кои са звездите, които са диагностицирани с подобен проблем?

Вижте от какво са обсебени звездите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно в квартал Факултета в София или в квартал Столипиново в Пловдив дали има диагностицирани хора с подобно ОКР? Ще им три хладилника и ще изхвърля нечетното кенче напитка, ако е преаздоволен, иначе съм виждал хора дето събират фасове от земята, за да пушат, така, че за мен ОКР е разтройство на по-богатите общества.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мият се ръце, лице, крака... Мият се чинии. Зъбите се чистят, почистват.
4
0
 
8
 
! Отговори
БЕЛ преди 5 години
До House M.D.Obsession. Такава дума има в дълбоката провинция, откъдето е целият "Екип на tialoto.bg"!
3
2
 
18
 
! Отговори
ДоктУра преди 5 години
До House M.D.Маниакално поведение. Обсесия се нарича само ако си накаква звИздЪ , ВИП или поне актьор . Всички много ти се радват и искрено ти съчувстват .По медиите журналята си чупят пръстите в усърдието си да оправдаят действията ти . А ако си от простолюдието и проявиш неблагоразумието да покажеш обсесията си директно те водят на психиатър за да ти връчи жълта книжка, график кога да си пиеш хапчетата и модерна усмирителна риза твой размер .
2
0
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
И аз кат бабаня, трябва да направя определен брой прониквания. В противен случай, полудявам и еякулирам преждевременно.
1
1
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е обсесия?