Давид Гета на 51: Пионерът на френския хаус

Вижте най-важното за популярния клубен DJ
Обновена: 7 ное 2018 08:18 | 7 ное 2018 07:36, Красимир Ангелов
10

Снимка: Reuters

Виж други галерии »

На 7 ноември рожден ден празнува популярният френски DJ Давид Гета. Роден през 1967 година в Париж, неговата кариера започва в клубовете на френската столица още в средата на 80-те години.

С парчето си "Up & Away" през 1994 година, с вокалите на Робърт Оуенс, той е считан за пионера на френския хаус. Това му създава име в парижките музикални среди и в средата на 90-те се превръща в един от най-популярните и търсени клубни диджеи в страната и Европа.

Ето най-важното за популярния френски DJ:

Израства в семейството на мароканец и майка с белгийски корени.

Музикантът има две деца от брака си със съпругата си Кати – син Тим и дъщеря Анжи.

Давид Гета създаде песента "This one’s for you", която бе официален химн на Европейското първенство по футбол във Франция през лятото на 2016.

През 2011 година е обявен за DJ №1 в света според DJMag Top 10.

Списание "Forbes" оценява богатството на Гета към края на 2015 година на $37 млн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах, защо има хора, които харесват нещата на този измислен герой. Много са готини любителски клипове, в които са го хванали как DJства с изключена апаратура, вътри компчетата и полудява - страшен фейк.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв "хаус" ? Тоя свири някакъв електро-денс бе. Въобще слушали ли сте музика в стил "хаус"?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Илюминaтски слуга.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее колко амфетми избухахме, на тоя на песните, когато бяхме на по 13-14.а после и кокич, когато захлебихме след университета... Да е жив и здрав ;)
2
5
 
6
 
! Отговори
Оk Koral преди 5 години
Този правеше хитове допреди 7-8 години. Наскоро чух негов нов трак по ТВ, и се чудих какъв стил музика слушам по време на целия клип. Тотален шит, тотален циклаж!Същото е за жалост при всички DJ-и в днешно. време-гавра с клубната музика (:(:
1
13
 
7
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Кво ми ги хвалите тея? Просто поп-артист, един от ранните търсачи на кинта идващ от полу-ъндърграунда. В днешно време хората не виждат проблем тъй като така или иначе всичко музика е свлоч Френски хаус.. винаги е леко off, те винаги се врязват навъпреки в потока на музиката както едно време Sexy Boy се вряза, "Around the World" беше гадна изненада в началото, объркваща в последствие си е култово парче ама ТОВА Е. Френския хаус е кир! Ай отивам да хараня свинето.