Кейт Хъдсън стана посланик на ООН

Ще се бори за намаляване на световния глад
9 ное 2018 20:10, Иванка Гъркова
3
Кейт Хъдсън стана посланик на ООН
Reuters

 Малко над месец след като роди своята дъщеря, Кейт Хъдсън пое първия си ангажимент като холивудска звезда. Тя бе назначена за посланик към Световната продоволствена програма на Обединените нации (ООН).

 
„Сигурна съм, че може да привлечем повече хора към това движение, за да може да няма гладуващи хора по света“, заяви актрисата по време на нейното представяне в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.
 
„Работата на Световната продоволствена програма е много повече от доставяне на храна на хората. Става дума за укрепване на семействата, възстановяване на общности и осигуряване на равен достъп до храна за всеки, който се нуждае от нея, за да оцелее“, обясни тя в своята реч.
 
През последните три години Кейт подкрепяше инициатива на „Майкъл Корс“ за намаляване на глада по света.
 
„Като майка осъзнавам, че правилното хранене играе важна роля в живота на едно дете. Когато се запознах за първи път с работата на продоволствената програма, аз ужасно много исках да стана посланик и да работя заедно със #ZeroHunger. Всеки заслужава правилната храна и нутриентите, от които се нуждае, за да отключи своя истински потенциал“, това написа преди броени дни звездата в Instagram и публикува снимка с деца, с които се храни на една маса.
 
Световната продоволствена програма (WFP) е специализирана агенция към ООН. Основната ѝ цел е хуманитарна – борба с глада по света.
 
 

3
Още от Звезди
Ан Хатауей на 36: От "Дисни" до "Оскар"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кухи примадони без работа.

Любовен хороскоп за 19 – 25 ноември
Любовен хороскоп за 19 – 25 ноември

Любовен хороскоп за 19 – 25 ноември

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини
Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини