Щастливки: Жените до милиардерите (II част)

С какво се занимават половинките на най-богатите мъже?
17 фев 2019 19:48, Екип на Tialoto.bg
6
Щастливки: Жените до милиардерите (II част)
Флора Перес. Снимка: Getty Images

Зад всеки велик мъж стои още по-велика жена. Когато става въпрос за милиардери, ситуацията не е по-различна. Кои са дамите до тях и с какво се занимават? Вчера ви представихме Присила Чан, Джулия Кох, Джоан Брансън и вече бившата съпруга на Джеф Безос - Маккензи.

Амансио Ортега Гаона и Флора Перес Маркоте

Испанецът, който притежава Inditex Fashion Group - най-голямата модна компания в света, под чиято шапка са марки като Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho, Uterque и Lefties, притежава богатство от 63,3 млрд. долара. През 2001-а, на 65 години, той се жени повторно за Флора Перес Маркоте, която е 17 години по-млада от него и вече му е родила дъщеря - Марта. Амансио Ортега се влюбва във Флора, която тогава работи в търговския отдел на компанията му, защото и тя като него е от обикновено семейство, но не се развежда заради нея, а 15 години преди това. За Флора казват, че е дясната му ръка в бизнеса, най-важният съветник в инвестиционното дружество Pontegadea, вицепрезидент на борда на фондацията, която носи името на магната и се занимава със социални проекти и образование, и член на борда на директорите на Inditex. Семейството живее скромно за огромните си възможности, а дъщеря им Марта, която ще наследи бизнесимперията, започва своята кариера като продавачка в магазин на Zara.

Бил и Мелинда Гейтс

Преди да срещне създателя на Microsoft, Мелинда Френч първо взема две дипломи – по икономика и компютри. Но и това й се струва недостатъчно и става магистър по бизнесадминистрация. През 1987 г. започваработа в Microsoft като шеф на отдел продажби и бързо напредва в кариерата, а от прозореца на офиса си Бил я наблюдава по цял ден. Днес той си спомня за романтичните времена, когато я ухажва, казвайки й да запали зелена лампа в стаята си, като във "Великия Гетсби".

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: милиардериженивръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До БееЩе намериш богата, но ще е грозна и нагла. За това ли са ти парите, да търпиш някаква *** с претенции. И какъв милиардер си, щом разходите за живот ти тежат?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пълно е със спретнати млади лъвчета за самотни милиардерки."Само дето обикновено милиардерите не са точно тип почитатели на отворените бракове и жена му да го прави на луд пред другите сноби. Често такива лъвчета не ги и намират после.Женска му логика - пипна чичко-паричко и си мисли - охаа, а в действителност живее в клетка и е постоянно унижавана с изневери и оргии.
4
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ако са си представяли преди това че попадат в свят на рози и цветя то малко по късно реалността им се представя в пълния си блясък по различна
3
7
 
4
 
! Отговори
до инч преди 5 години
Пълно е със спретнати млади лъвчета за самотни милиардерки.
2
6
 
1
 
! Отговори
Бее преди 5 години
Ти кажа честно няма да са щастливи като богаташа ги зареже за по младо и богато. Разбирам. Богаташа ако изкарва луди пари на година. Той трябва да прави кралско семейство. Само от богати жени. А не някакви фръцли бедни които нищо не могат да допринесат в семейството. Аз ако съм богат бих си намерил красавица от богато семейство. Което може да вкарва доход от няколко милиона. Бедни не ми трябват. Така е било и така трябва да бъде.
1
6
 
10
 
! Отговори
8 инча преди 5 години
нека се занимават, в същото време мъжете им са с млади 18 годишни котенца!!