836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос

Собственикът на ресторанта твърди, че цените отговарят на качеството
25 май 2019 22:30, Нели Христова
109
836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос
Снимка: Facebook

836 евро бе принуден да плати американски турист, който поискал да си хапне калмари и да изипе няколко бири със салата Цезар на плажа на гръцкия остров Миконос.

"Не посещавайте това място, капан е", написал туристът в TripAdvisor и прикачил снимка на голямата сметка. Той поръчал една порция калмари, шест бири и три салати. Цената на една освежаваща напитка била 25 евро, на основното ястие - 98,50 евро, а на гарнитурата 19,80 евро. По думите му, тези високи суми не били опоменати в менюто.

Собственикът на ресторанта обаче е на друго мнение. Той твърди, че клиентът му не просто бил доволен, но и оставил 50 евро бакшиш. Все пак, бизнесменът бе категоричен, че посетителите трябвало да се придържат към комбо менюто за 15 евро, което заведението предлагало, щом сумата им дошла в повече.

"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света. Но естествено, можем да симпатизираме на недоволен клиент", казва собственикът Димитрис Каламарис пред Daily Mail.

"Думата "капан" обаче е несправедлива. Как може луксозните хотели да отдават стаи за 200 - 300 евро и никой да не ги сравнява с хостелите? Как може едни да слагат цена от 50 евро за яке, а друи - хиляди? Всички ли сме крадци, престъпници, лоши хора? Ние ценим нашите клиенти и сме създали продукт, който отговаря на цената си", допълва Каламарис.

Той посъветва тези, които не могат да си позволят храната му, да си поръчат специалното комбо меню, което било малко, но можело да даде представа на не толкова заможните хора, какво е вкусна храна.

Последва данъчна проверка, която показа, че ресторантът не е в нарушение. Появи се и втори случай, в който германски турист плати 300 евро. За всеки човек на плажа, заведението таксува сума от минимум 25 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякЖалко ,комплексирано и мислене на човек без капка достойнство...Човек ,който е готов да унижи себе си ,само и само да уважи нещастника
40
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е тръгнало, следващото лято Каламарис ще сервира калмари само на себе си ...
39
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия сами режат клона на който седят!Ако разрушат и туризма си, България направо да вкарва визите за гърци!Между другото, тяхното голям Шеф Ципарис прецака Русия и сега в Гърция руски туристи през крив макарон!Немците също им обърнаха гръб.А, Турския туризъм доволно потрива ръце за предстоящия летен сезон!
38
3
 
14
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Еми прецакахме си плажовете сега ще храним византийците....
37
4
 
32
 
! Отговори
икономиз преди 4 години
Такса антиселяндур, изкуствено надути цени които държат пръчките надалеч. По ефективно е от ограда с ток.
36
2
 
15
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До анонимен 54,Той гръкът е казал- в това се включва и плажа, най вероятно с ползване на шезлонг и чадър! В Сен Тропе или на Капри да не би да е по-евтино?
35
6
 
27
 
! Отговори
Турист преди 4 години
За тия кинти в Анталия 7 дена ядене пиене на корем в 5* хотел
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света."25 евро за сокче/газирано е доста над стойността на продукта.
33
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A нашия русофиляк у Варадеро колко плати?
32
4
 
41
 
! Отговори
Авантаджия преди 4 години
Ние имаме "оръжие", с което им противодействаме на мръсните гърци - нарича се Хладилна чанта.
31
13
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
В ГЪРЦИЯ АКО НЕ ВИ ИЗМАМЯТ ИЛИ ПРЕМЕТНАТ ЗНАЧИ НЕ СТЕ БИЛИ В ГЪРЦИЯ :D
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз за тия 836 евро които са 1.600 лева кола ше си купя бе а този ги е дал за един обяд.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа Грък май знае нашата пословица ДЕН ГОДИНА ХРАНИ. Ама този го е променил не е за ден а за Клиент година храни.
28
3
 
16
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До шефа,Миконос не ти е Халкидики или Керамоти- водата за пиене, а и не само тя, се кара с кораби от континенталната част на Гърция и е нормално да е доста по-скъпа.
27
15
 
22
 
! Отговори
дам преди 4 години
Само да кажа на бай *** , че гърците смятат северното си средиземноморие за най пропадналото и почти никой не ходи на него, защото е пълно със албанци, българи и сърби.Газарията са островите им и затова и там е нормално да има такива сметки.Там почиваха Роналдо, Мадона, Хамилтън ....Въобще нищо общо с местата които посещава *** за по 30 евро нощувката, а по островите има хотели за 3 хиляди евро на нощ
26
8
 
20
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Какво толкова учудващо има! Миконос, по незнайни за мен причини, е едно от най-скъпите места в Гърция! Малко вероятно на бележката да са отчетени 6 калмара, по-скоро са 6 порции калмари, по около 98евро порцията, което за скъпа туристическа дестинация като Миконос си е почти нормално. Пък и в края на краищата е прав гръка- има дрехи по 30-50лв, а има и такива за по 3000-5000лв. Много богати хора носят от тези за по 3-5хил. Някой защо не ги застави да носят айде не за 30-50, ами за 300-500лв.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6 калмара по 100 евро бройката. Тази цена я нама никъде по света бе. Все бива надценка ама тоя направо му е резнал главата до кръста. 6 бири 150 евро. Ква е таз бира бе. 3 пилета 60 евро. Пилетата са горе долу в нормалната цена. Тоз грък еврото го има за тоалетна хартия бе хора.
24
4
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Само дето не пише, че ТУК на нашето море е най-хубаво в света!!!
23
6
 
7
 
! Отговори
aaa преди 4 години
тоя кво се прави на ударен!? 25еур за една бира, колко да струват 6 порции калмари?
22
4
 
3
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Хахаха , щом можеш да си позволиш 5-6 мастики значи можеш да си позволиш да ядеш цаца , а да платиш за сьомга. .:))))