Според зодията: Кое ви вдъхновява? (1 част)

Телците се радват на малките неща
Обновена: 25 май 2019 17:48 | 25 май 2019 17:40, Теодора Драгоева
4
Според зодията: Кое ви вдъхновява? (1 част)
Pixabay

Какво ви вдъхновява? Ако си задавате този въпрос често, добре е първо да си изясните разликата между вдъхновение и мотивация.

 
Вдъхновението обикновено се определя като психическо и емоционално въздействие върху даден човек, което го тласка да постигне нещо в творчески аспект. Смята се, че когато видим нещо, което ни вдъхновява, ние се задействаме вътрешно чрез импулс и действията ни са непреднамерени, нито пък планирани.
 
От друга страна, мотивацията е процес на стимулиране на даден човек да действа по определен начин, за да постигне своята цел. Мотивацията е движеща сила. Хората чувстват необходимост да предприемат действия, когато са мотивирани, но усилията им не са спонтанни.
 
А какво вдъхновява всеки зодиакален знак? Тъй като астрологията определя нашите специфични личностни черти, вдъхновението варира от човек до човек и от зодия до зодия.
 
Ето и какво вдъхновява всяка една от първите шест зодии в зодиака:
 
Овен: Хората, които вършат неочаквани неща
 
Овенът е вдъхновен, когато хората около него излизат от зоната си на комфорт и правят удивителни неща като това да се ангажират с някакви благородни каузи, да вършат добри дела, без да очакват нищо в замяна. Или хора, които превъзмогват своите страхове и надмогват себе си в даден аспект, например възрастни хора, които участват в маратон и др. Всеки вид триумф над бедствието и напомнянето за силата и решимостта на човешкия дух са огромни източници на вдъхновение за човека Овен.
 
Телец: Радостта в най-чистата си форма
 
Радостта е голямо вдъхновение за артистичната душа на човека, роден под знака на Телеца. Радостта е дори по-значима за него от красотата, която също е източник на вдъхновение за хората от този знак. Телецът може да се вдъхнови от детския смях, от сладко бебе-кученце, от мил жест, който е предизвикал силни емоции и т. н. Всичко това дава увереност на представителя на този знак, че хората трябва да се опитват да изразяват себе си, без да се страхуват, просто наслаждавайки се на мига.
 
Близнаци: Интелект
 
Когато Близнаците научат за някаква нова, страхотна теория или интригуваща концепция, която ги засяга по някакъв начин, те са силно впечатлени и страхотно вдъхновени. 
 
Останалите зодии четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавно пишете къде е 2 част? Хаха
1
0
 
6
 
! Отговори
Ще върти до безобраз преди 4 години
Последната дума за моя живот никога не сте я имали вие и никога няма да я имате ....