Феновете застанаха зад Емилия Кларк

Набират средства за организацията SameYou
27 май 2019 22:18, Екип на Tialoto.bg
17
Феновете застанаха зад Емилия Кларк
Снимка: Reuters

Сериалът "Игра на тронове" се превърна в телевизионен феномен. Едночасовите епизоди, излъчвани по HBO, привлякоха милиони зрители и образуваха една от най-големите фенски общности в света. В последно време обаче тази маса се обърна към поредицата. След като осмият и последен сезон не беше по вкуса на по-голяма част от аудиторията, беше започната петиция той да бъде презаснет с нови сценаристи. Недоволните достигнаха 1,5 млн. души от целия свят. 

Въпреки това обаче последният сезон на "Игра на тронове" се оказа доста печеливш. Всеки един от шестте епизода на сагата беше гледан от над 16 млн. фенове по целия свят. Тази статистика включва само хората, които са избрали HBO и HBO GO, което означава, че числото може би е по-голямо заради тези, които избират други начини за гледане.
 
И макар негативизмът да беше централен през шестте излъчени епизода, един актьор получи подкрепа наскоро. Става въпрос за Емилия Кларк, която играе Денерис Таргериан. След участта, която я застигна, потребители на сайта Reddit застанаха зад своята кралица.
 
Те започнаха да набират средства за организацията SameYou, която се занимава с хора, възстановяващи се от мозъчни удари и травми. Феновете успяха да съберат повече от 25 хил. долара само за два дни. Интересното е, че общността, която събира даренията е същата, която създаде петицията. "Искаме да покажем, че въпреки недоволството ни към сезона, нищо от този негативизъм не е насочено към актьорите, които свършиха чудесна работа".
 
Темата с мозъчните удари е много позната за Кларк. В есе, което беше публикувано от The New Yorker, актрисата признава, че по време на снимките на "Игра на тронове“ е претърпяла две операции на мозъка. "Докато работех по сезон 2 всяка минута си мислех, че ще умра", пише тя. Все пак актрисата не се отказва от сериала и продължава да работи.
 
Кларк споделя, че въпреки всичко тя стои зад решенията на своята героиня. Точно тази отдаденост кара феновете да започнат набирането на дарения. "Всичко това е, за да покажем, че ние също стоим зад Денерис". Появи се и хаштаг #WeStandByDaenerys, за да се промотира кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продукцията беше прекрасна, докато Джордж Мартин работеше със сценаристите. Сложни характери, а постъпки и решения на героите бяха винаги съобразени именно с характерите. Всеки обрат беше подплътен с логика. След като Мартин се оттегли, всичко стана плоско в името на шока, а 8 сезон беше върхът - краят на историята беше превърнат в "Шоуто на Денерис" за сметка на всички останали главни герои. Само костюмите, декорите и актьорите бяха на висотата на 1-4 сезон. Жалко.
12
2
 
0
 
! Отговори
До: 11 преди 4 години
100% си прав, рядко такава дълбочина на разбиране, но малко ми се струва пресилено по повод коментарите от по-долу :)
11
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
До Анонимен 10Типичен българин - не е гледал и 1 епизод, но дава мнение ?! А кое ти е по вкуса бе, шебек нещастен - Дързост и красота ?!
10
3
 
13
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Като чета повечето коментари ми става ясно, че ние българите сме паднали до най-ниското ниво на деградация! От повечето коментарии лъха простотия, самодоволство сексуална неудовлетвореност. Все повече се убеждавам, че в България и Господ да дойде ще бъде оплют. Жалко е, природата ни е чудесна, има и работливи и можещи хора, което автоматично ги прави омразни на останалите. Горко на нормалните хора!Може би ни трябва мор, за да разберем, ако е възможно, какво е важно в този живот.
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На скоро един познат си пусна интернет в пакет с НВО и за 2 месеца изгледа всички сезони , та от което ми сподели не останах очарован, въпреки възторга с който ме надъхваше да ми даде паролата , че да го изгледам и аз.8 сезона секс и насилие не са по вкуса ми.
8
12
 
10
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Много смислен финал, филмът надмина очакванията ми. Като цяло действието беше нагласено да печели Денерис Таргериан, чието основно качество е стремежът към власт. Мисля, че всички си получиха своето. Респект към създателите.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Кал Дрого застана зад нея.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преведено не с гугъл, ами от второкласник... оперирана е два пъти заради аневризми, не заради мозъчни удари. Мозъчен удар има тоя, дето го е писал това несвързаното.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз бих застанал зад нея, изправен.
4
7
 
8
 
! Отговори
пепи преди 4 години
16 милиона са се били абонирали и може би са гледали сериала.А иначе го раздуват едва ли не като .... До 7 милиарда има още 6.98 милиарда
3
7
 
21
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
За американската нация е ясно колко им е умът да си кръстят детето не Денерис, а нейната титла - халееси, но все си мисля, че у нас IQ-то не е паднало толкова ниско - да си кръщаваш децата на филмови герои...
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му мислят тези които си кръстиха децата на нейната героиня преди да узнаят, че ще се превърне в дамския еквивалент на Хитлер.
1
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мискини с мискини такива! И на мен това ми е любимата поза .