Шакира в съда, укривала данъци

Певицата е заподозряна в шест престъпления
6 юни 2019 14:28, Петя Славова
8
Шакира в съда, укривала данъци
Снимка: БТА

Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд за да даде показания по възможно укриване на данъци, предадоха световните агенции.

Световноизвестната изпълнителка в 10:00 часа местно време се яви в съда на Есплугес де Лобрегат в автономната област Каталуния. Шакира е заподозряна в шест престъпления, свързани с неплащане на подоходен и имуществен данък за периода 2012-2014 година. Според фиска дължимите суми от изпълнителката възлизат на 14,5 милиона евро.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност, пише БТА.

Шакира съжителства официално от 2011 г. с футболиста на "Барселона" Жерар Пике, от когото има две деца. Четиридесет и две годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г.

Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че "това не съответства на действителността" и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - условие, за да плаща данъци в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ай сиктир (1)Що пискаш бе ***??Нали вие си го избрахтИ Тиквуня?!Той така разбира правораздаването за неговите хора.Виж ако теб те гепят ще ти отпорят шортите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Шмекира...
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нашите който пееха по бившата СССР получаваха огромни хонорари и не се осигуряваха, а сега реват защо нямали пенсии и Борисов веднага започва да им отпуска пенсии по 700 и кусур лева. Че и тази същата.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по принцип крият тези,които имат
4
4
 
3
 
! Отговори
rm преди 4 години
С кофти хора се е събрала, онзи мъжа и Пике така я е подучил да направи.Аз ако и бях мъж, никога нямаше да и позволя с данъчни да се забърква и всичко щеше да ни е наред.
3
0
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тя не е укрила повече, ама тя няма политическия гръб.Всичко което трябва да знаете относно политическата воля за борба с корупцията и укриването на данъците е, че политиците могат много лесно да прекъснат това. Но никой не си отваря устата за така наречените офшор зони. Толкова е лесно, дори и в България, един закон който да не позволява фирми регистрирани в офшорни зони да не могат да придобиват нищо, но понеже те са тези които го правят, плащат само и единствено модерните роби.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярван да е укрила повече от политиците. Апартаменти, къщи, тераси, офшорки - бг политиците са първи в световните класации.
1
0
 
27
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Там поне ги съдят без значение кой си и какъв си, а у нас си подават оставките и пито платено.