МВР в защита: Операцията срещу кабеларките е съвместна с Европол

Засегнати от акцията протестираха пред Министерския съвет
Обновена: 19 юни 2019 16:05 | 19 юни 2019 12:30, Веселина Йорданова
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

МВР шефът Младен Маринов защити операцията, при която бяха обискирани офиси на кабелни оператори.

Маринов напомни, че тя беше проведена съвместно с Европол и по думите му касае много сериозен проблем както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет. Днес засегнати от акцията ще протестират пред Министерския съвет.

"Дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет“, настоя отново той след заседанието на правителството.

Още по темата

"Действията бяха насочени единствено и само към апаратура, излъчване на програмни продукти без съответния лиценз, което не засягаше доставката на интернет на крайните потребители“, посочи той. Маринов уточни, че действията под надзора на прокуратурата продължават.

Министърът защити и началника на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев, за когото протестиращите настояват да подаде оставка.

"Г-н Колев е достатъчно добър професионалист и това, което прави, е да спазва закона и да се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост“, заяви началникът му.

При акцията миналата седмица бяха обискирани офиси на петима доставчици на интернет и кабелна телевизия в Южна България, като беше отнета техника. От прокуратурата обявиха, че щетите към национални и чужда телевизия са за милиони само за два месеца.

От Националното сдружение на кабелните оператори обаче смятат, че акцията е довела до финансови загуби за фирмите и обмислят дела. Освен че клиентите им са били ощетени, е била затруднена работата на местни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гелосания Домус купи телевизия и после полицията тръгва да разчиства конкуренция със неадекватна бруталност и оставя четвърт България без телефони и интернет.После Баце нагло се хили и разправя ,че не се бърка в работата на журналистите.
31
1
 
0
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
Ние Интернет-минтернет не сме спирали на никого!!! Фанахме двам-трима пиратина и спрехме токът! Толкоз! Ентерпол, фебере сички са с нас!
30
3
 
2
 
! Отговори
между редовете преди 4 години
ОТ ЗАПАД СА ГО НАТИСНАЛИ ШУШЛЯКА ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, ЗА ТВА СЕ Е ЗАСИЛИЛ! ТОЙ ИНАЧЕ ОТ ЛЕГЛОТО НЯМА ДА СТАНЕ...
29
1
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
"1-во Явор Колев ползва кракнати - ABBYY FineReader и продукти на Adobe (да си даде лаптопа за експертиза) и аз лично поставям под въпрос какъв експерт-плямпало е!"това вярно ли е ?
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Колев първо попитаите домус ага откъде краде английски първенство после и максспорт и тогава може да говорим за кражба по големи крадци от Домусчиев и Стефанов няма за наша сметка
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който плаща той поръчва музиката - в случая приятелчето на премиерчето - Кирчо Гелосания.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията чрез партията си ГЕРБ използват армията и милицията за саморазправа с конкуренцията.
25
1
 
4
 
! Отговори
Ижинера преди 4 години
До анонименМного добре написано.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11: Нали знаеш - За милиони няма закони, за кокошка няма прошка...
23
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Докато Домусчиев са развява из Калифорния, тук по негова заповед трошат техника и оставят хората в информационно затъмнение! Сега да го изпратим на Марс и там да го направят почетен гражданин! Такива изедници като него, не ни трябват!
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджетА източването със завишени обществени поръчки не е ли по-сериозният проблем . Ама кабеларките е лесно да ги спреш.
21
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно е решението. То можеше да стане много преди да забележат в ЕС.
20
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Добре, г-н министър, хипотетично има нещо нередно при "кабеларките"! Но, защо ГДБОБ изтърбуши техниката и унищожи уликите за престъпление , а не дойде със специалисти да опишат, заснемат и запечатат офиса, и после да представят доказателствата в съда?! Нечувано е, полицията да отиде на местопрестъплението и да съсипе всички следи! Колкото до телевизиите на Домусчиев, ще минем и без техните турски сериали!
19
2
 
14
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Върл антикомунст съм ! Но, за малките населени места, където самотни старци доизживяват дните си и единствената им утеха е, да могат чрез ИН да общуват със запилялите се по света деца и внуци, държавата да осигурява безплатен и то доволноскоростен достъп до мрежата. Говоря за уай-фай, а не да се молят на местния кмески наместник щкембелия от някоя си партия да му ползват служебния компютър !
18
3
 
26
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
1-во Явор Колев ползва кракнати - ABBYY FineReader и продукти на Adobe (да си даде лаптопа за експертиза) и аз лично поставям под въпрос какъв експерт-плямпало е!2-ро за чий ...*** им трябваха и инструменти за диагностика на оптични трасета или суичове или комутаторите?! Акжията беше с явната и единствена цел да се саботира за сметка на конкуренцията протриваща ръце3-то Европол е само претекс и прикритие за налагане на волята на НоваТиВи4-то Очевидно е че идва отново окрупняване на пазара
17
5
 
29
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
А в кабеларката на Винкела СКАТ там защо не влязохте, защото е депута ли.
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кабеларки по които върви телевизията на БСП :)
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трите прасета окрадоха банката, ама шафьорина на мето мълчи като бит участник в прайд.
14
2
 
5
 
! Отговори
номер 3 преди 4 години
До ГеоргиГеорги, дай си адреса, лично ще дойда са се запознаем.
13
8
 
4
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До Анонимен номер 3-Като си толкова отворен защо не излезеш с името си.Само шобелиите са толкова отворени тук.Аман от анонимни ***.