Алф осиротя, почина актьорът, изиграл Уили Танер

Макс Райт си отдиде на 75 след дългогодишна борба с рак
Обновена: 27 юни 2019 09:01 | 27 юни 2019 09:00,
41
Алф осиротя, почина актьорът, изиграл Уили Танер
Кадър: NBC

Актьорът Макс Райт, познат от ролята си на Уили Танер в сериала „Алф“, почина в сряда на 75 години. Семейството на Райт потвърди смъртта му пред TMZ.

Актьорът е починал в своя дом в щата Калифорния след дългогодишна борба с рака. Райт е диагностициран със злокачествено заболяване на кръвта през 1995 година.

Най-известната му роля остава тази на приемния баща на Алф, извънземното, чийто кораб се е разбил на Земята. Сериалът е излъчван от септември 1986 г. до 1990 г. по американската телевизия NBC.

Райт обаче не успява да надмине славата на сериала и след края му големите кинопродуценти го свързват само с образа на очилатия чиновник и той не получава предложения за касови продукции.

Той все пак взима малки роли в други известни сериали като „Приятели“, в чийто първи и втори сезон влиза в ролята на мениджъра на известното кафене в Сентръл парк, в което главните герои прекарват голяма част от времето си. 

През 1998 година получава номинация за театралните награди „Тони“ за работата си в постановката „Иванов“ по Чехов.
Три години преди това обаче е диагностициран е с най-разпространения вид злокачествено заболяване на кръвта лимфом. Актьорът минава тежко лечение с химиотерапии и успява да се възстанови, но идват нови проблеми. През януари 2000 г. е арестуван и осъден на пробация заради шофиране в пияно състояние. Той се бори с алкохолизма в продължение на години и има още един арест по същото провинение през 2003 г.

Въпреки успехът му с „Алф“, самият Райт споделя, че намразил сериала заради упоритата работа по него. Там разказва, че заради дългите и уморителни снимки започват проблемите му и със съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г. до смъртта ѝ през 2017 г.

През май 2018 г. се заговори, че актьорът живее в Германия и е намерил щастието с друг мъж - санитар, с когото се влюбили през сайт за запознанства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: АлфМакс РайтУили Танер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до краят на сериала никой от главните герои не е умирал и ако няма продължение в което да се натръшкат ще са си живи.актьорите изиграли ролите са смъртни и им е позволено понякога да си ***.
37
0
 
5
 
! Отговори
а преди 4 години
Алф в България го направи велик един българин - човекът, озвучаващ извънземното.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Пол Фуско само е озвучавал - актьорът който е играел Алф е починал. Не знам кои са неосведомените.https://variety/2016/tv/news/michu-meszaros-dead-alf-1201794446/
35
1
 
3
 
! Отговори
Герге преди 4 години
До Гого роден 2006-таОправи си памперса...
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, самият "Алф" или този който беше в костюма е починал преди осиновителя си, така че технически погледнато "Алф осиротя" е оксиморон.Но няма значение, както казаха други преди мен, всички ще отидем на същото място някой ден, такъв е животът. Хубав сериал беше. Наистина, сега няма такива.
33
0
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Mihaly 'Michu' Meszaros е в костюма на Алф точно 11 еп.,а през останалото време на сериала,Алф е кукла озвучавана от Пол Фуско,но не това е важното в момента!Доста от главните герои си заминаха вече,майката на Кейт,Тревор,Лари,Michu,а сега и Уили,но какво да се прави,всички ще отидем там.Лека му пръст на Макс Райт!п.с.Гледал съм всичките 4 сезона най-малко 100 пъти!Не се правят вече такива комедии!
32
0
 
29
 
! Отговори
Алф преди 4 години
Майтап бе Уили! Уили ще живее в нашите сърца форевър!
31
1
 
43
 
! Отговори
... преди 4 години
Ако се спрем за 5 минути и се замислим.... всички ние си отиваме, бавно но сигурно, с всеки изминал ден. Както се казва, до вчера когато даваха сериала се смеехме, беше забавен сериала днес вече Уили го няма... ден след ден, живота ни минава. Да почива в мир, голям веселяк беше в сериала.
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Алф, всичките ли бонбони си изял ?!""Не, само половината. Другите само ги облизах"
29
1
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Момчета, не спорете за Алф. Нега са го играли двама актьора. Този дребния, който е починал е играл сцените на Алф, където го дават в цял ръст, да тича, сред другите, да подчертаят височината му. Другият, живият играе всичко останало на Алф- близки планове, мимики, глас и т. н. Слвдователно Алф е повече жув отколкото мъртъв..---Киро. Не говори глупости бе...
28
0
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
страхотен сериал. Жалко за Уили. Живота си тече, но все пак е тъжно защото осъзнаваш че част от тебе си заминава също. Между другото Днес - при положение, че актьора изиграл Алф почина преди това - е леко неъстсоятелно заглавието ви.
27
0
 
46
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Сбогом Уили Танер. Искренно съм се забавлявал със сериала.
26
4
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Момчета, не спорете за Алф. Нега са го играли двама актьора. Този дребния, който е починал е играл сцените на Алф, където го дават в цял ръст, да тича, сред другите, да подчертаят височината му. Другият, живият играе всичко останало на Алф- близки планове, мимики, глас и т. н. Слвдователно Алф е повече жув отколкото мъртъв..
25
0
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Игра и кмета на Ню Йорк в "Утрешен вестник".
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече няма такива продукции. Сега филмите ги правят някакви си там Дан и Дейв, Джар Джар Ейбръмс, Райън Джонстийн и Катлин Лиз Близ Кенеди... които ос...т франчаизи градени с десетилетия и то само с едно разтоварване на самосвала!
23
0
 
48
 
! Отговори
А преди 4 години
Ти не си котка,ти си геврек:)
22
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато комедиите бяха смешни, без да се говори за с е к с и н а р к о т и ц и.
21
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли, в зората на демокрацията съм се гътал от смях с тоя сериал. НЯмах търпение да изгледам следващата серия. Америка ми се виждаше като една фантастична държава. Преди година изтеглих сериала от един тракер и ахнах. Ами там посотянно се говори за това как не стигат парите, за ипотеки, безработица..... Никак не ми бе смешно и се разочаровах от младостта и глупоста си.Бог да прости Макс! Доставял ми е удоволствие и то истински! Балгодаря му за това!Да почива в мир!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мичу играеше Алф в костюм в цял ръст. Не е замествал никого в никакви епизоди.
19
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такъв филм .И други са ни оставяли без дъх от смях ,но този беше номер едно .Няма вече такива сценаристи ,човечеството оглупя тотално .