Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!

Оцелял е годините злоупотреба благодарение на мутация в ДНК-то
12 авг 2019 20:15,
62
Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!
Снимка: архив Reuters

Почти неочаквано, Ози Озбърн доживя собствения си 70-и рожден ден, въпреки пословичната му страст към алкохола и наркотиците.

Оказва се, че това не е просто късмет. Учени изследвали неговото ДНК и открили нова мутация, която може би обяснява как фронтмена на Black Sabbath е все още жив, въпреки недоумението на самите лекари.

"Ози наистина е генетичен мутант", пише Бил Съливан в книгата "Приятно ми е да се запознаем: Гени, бактерии и любопитните сили които ни правят това, което сме". В книгата той изследва как се е формирала нашата ДНК и биологичните фактори, които повлияват на гените ни.

Още по темата
Съливан е професор в университета по медицина на Индиана и пише, че има генетични мутации, които могат да повлияят на вкусовете ни за кафе и сладко, сексуални предпочитания и дори политически пристрастия.

ДНК-то на Ози Озбърн било изследвано от Knome - комапния от Масачузетс, която анализира човешкия геном. Така те открили мутацията.

"Винаги съм казвала, че в края на света ще оцелеят само хлебарките, Ози и Кийт Ричардс", казала съпругата на Озбърн - Шарън, когато разбрала за чудатите гени на мъжа си.

Ози никога не е крил за проблемите си с наркотиците и алкохола в миналото. В автобиографията си "Аз съм Ози" той признава, че е използвал кокаин, LSD, антидепресанти, алкохол, хашиш и е прекарвал няколко курса по рехабилитация. Използвал е и лекарства за дислексия и синдром на дефицит на вниманието.

Освен това през 2003 г. той преживя инцидент с велосипед, при който счупи врата си. Има и генетично отклонение, което е подобно на болестта на Паркинсон.

"По всички параграфи аз съм медицинско чудо", казва самият той през 2010 г. "Когато умра, трябва да дарят тялото ми на Музея за естествена история. Готино е да отидеш на запой за няколко дни, но моят продължи 40 г. В един период обръщах 4 бутилки коняк за ден, губех съзнание, будех се и продължавах", казва Ози.

Докато пък снимали реалити за живота му имало дни, в които приемал по 42 хапчета с рецепта. Сутрин, обед и вечер - всичко това преди да запали джойнт в неговата си отделна стая, далеч от камерите.

"Междувременно пушех пури сякаш са цигари. Дори ги палех в леглото", признава певецът.

Е, явно не е просто късмет, че е оцелял, а въпрос и на малко наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията да се разбира така:Са се друсаш, напиваш, да чОкаш надуваеми кукли, както и те да е чОкат е безопасно. Сраничните ефекти се поемат от "генома". Не се страхувайте и юруш на дрогата и извращенията. Така не само ще живеете вечно, но и сте ПОЛИТКОРЕКТНИ и най-вече МОДЕРНИ!Тоя, Ози не бе ли онзи, дето на сцената късаше главите на кокошките и пиеше кръвта им? Това ли са ви кумирите в Съединените Психарски Щати?ЮДИ!!!!
20
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе наистина може да изчезне хеви метъла, лошото е абсолютно никаква музика не е създадена оттогава. дори няма смисъл да броим надрусаните май*мунки от американските гета с рецитирането на безмислици, нито крадците на чужда музика, които просто миксират електронно нещо вече съдадено години преди тях. по-бездарни 2 десетилетия човешката раса никога не е преживявала, освен в периода на непосредствено слизане от клона и грухтене по земята.
19
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без алкохол нямало да прави такива песни. Откъде знаете той цял живот е накоркан! можеби щеше да пее за неща без психози ама нали сме филмирани да харесваме долно качество музика от хора с вселенско его че и отвъд. Нищо не е вечно включително и рока. ще е вечен в главите ви ама толкова
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били му казали, че има гени на неандерталец и той коментира, че това било известно от години на жена му и полицията в няколко държави.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава да проба живота в Сибир.
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класическият харт рок който създадоха Блек Саабат Наред с Пърпъл, Юрая хиип, Слейт Лед Цепелин и много други от тяхната вечелина с които израснах, няма никога да бъдат забравени. Тази музика ще живее докато света съществува. През 70-те години тези групи бяха в апогея си за жалост през тези години тази музика я намирах много трудно чрез международните шофьори които рискуваха за да внесат албумите им. По цели нощи съм правел записи от грамофон на магнетофон и раздавах на приятели ролки с музика.
15
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
А Путин е виновен Руснаците
14
6
 
1
 
! Отговори
Чалгаря преди 4 години
Той и слави трябваше отдавна да е мъртав.Го не бяха златни ноздри то не бяха проблеми с очите заради кофто дрога.Ама нали е булгарин и не е интересен за писане
13
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
дявола
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никво чудо не си. По-скоро - горкият ти организъм, да понесе цялата мизерия. Всички ни чака едно и също.
11
2
 
2
 
! Отговори
Алла Пугачова преди 4 години
И аз почвам да ям прилепи.
10
11
 
0
 
! Отговори
Меломана преди 4 години
Витас е много по известен оттоя
9
0
 
11
 
! Отговори
Ian Frazer преди 4 години
Ozzy udari edno I za men !!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!-------------Личи му си още от пръв поглед!!!!-)))))))))))))))
7
12
 
16
 
! Отговори
K666S преди 4 години
Това е дело на рогатия и Алистър Кроули! Подържат го да твори истинската музика! Затова хеви метъла е вечен, а поп,пом, диско,дриско и модерни педрстий.. еднодневки!!! Метъл завинаги!!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи му че е мутант.
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ози Озбърн без дрогата и алкохола нямаше да е това което е. Много от песните му са създадени под въздействие на дрогата и алкохола. Най хубавите песни ги е създала дрогата и алкохола на които милиони почитатели трябва да са благодарни.
4
1
 
21
 
! Отговори
Готино преди 4 години
Жив е той жив е !!!
3
5
 
20
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Само Ози и Левски
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за журалистически брътвежи?