Не "той": Певецът Сам Смит поиска да го наричат "те"

Музикантът заяви, че цял живот воювал с пола си
14 сеп 2019 13:15, Петя Славова
63
Не "той": Певецът Сам Смит поиска да го наричат "те"
Снимка: БТА

Певецът Сам Смит, който се определя като небинарен, поиска да го наричат с полово неутралното местоимение "те", съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Той призна в Instagram, че "цял живот е воювал с пола си", но е решил вече да се приема такъв, какъвто е "отвътре и отвън".

Хиляди фенове написаха коментари в подкрепа на Сам Смит, пише БТА. "Обичам Ви всички" - отговори Сам Смит в Туитър. "Чувствам се супер свободен точно сега".

Сам Смит поясни, че още не е готов да обясни какво за него означава небинарен, но един ден и това ще стане. Засега иска да е "видим и откровен".

Като небинарни се определят хората, които не се чувстват нито мъже, нито жени, или се колебаят между двата пола, уточни Прес асосиейшън.

Сам Смит спечели награда "Оскар" през 2016 г. за песента "Writing's on the Wall" от филма за Джеймс Бонд "Спектър". През 2015 г. той получи четири награди "Грами", включително за най-добър нов изпълнител и запис на годината - "Stay with me".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има езици, където учтивата форма за обръщение е точно най-дистанцираната, т. е. е равна на "те". В други, също дистанцирано, учтиво се говори на 3.ед. ч.
3
4
 
18
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
За тези, които не знаят, *** активистите налагат ***- (полово-) неутрален език, задължителен за всички хора. Този език премахва думи като мъж и жена и ги заменя с person,-s; individual,-s. Вместо момчета и момичета - деца. Вместо майка и баща - родител,-и. *** активистите налагат и половонеутрални местоимения. They (те) вече се ползва в 3л. ед.ч., когато говорите за болен от *** дисфория.
2
0
 
38
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Господи, слез да си събереш версиите...
1
2
 
31
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Обръщението в случая трябва да е "ТО". Защото "ТЕ" е в множествено число и така отразява заболяване, което се нарича раздвояване на личността. А това си е шизофрения.