Анджелина Джоли - откровена за рака на гърдата

Звездата се подложи на двойна мастектомия, за да се спаси от болестта
28 окт 2019 23:16, Дарена Найденова
13
Анджелина Джоли - откровена за рака на гърдата
Снимка: архив, Reuters

Анджелина Джоли е една от най-обожаваните актриси в Холивуд. Превъплъщавала се е в какви ли не роли, а играта ѝ почти винаги е безупречна. Едно от най-запомнящите се алтер егота на звездата е Лара Крофт от поредицата "Tomb Raider".

Крофт е силна, борбена и независима жена, която се опитва да оцелее в свят, който постоянно ѝ поднася различни препятствия. В истинския живот, Джоли не се различава много от героинята си. Тя трябва да се справя с коварната болест рак на гърдата, заради която се подлага и на двойна мастектомия.

Джоли се решава на интервенцията, тъй като става свидетел как майка ѝ и баба ѝ си отиват от този свят точно заради болестта. В емоционално есе, написано за списание „Time“, актрисата споделя какво точно е преживяла в тези тежки моменти и насърчава младите момичета да посещават профилактични прегледи.

"Направих избор, който ще ми помогне да съм жива, за да видя как децата ми ще пораснат и да се запозная с внуците си", пише актрисата за своята двойна мастектомия. Освен това Джоли се подлага и на операция, с която да премахне и яйчниците си и фалопиевите тръби.

Тя споделя, че жените имат около 13% шанс от развиване на рак на гърдата. При нея обаче числото е много по-голямо, тъй като и баба ѝ, и майка ѝ са страдали от това. "Имах около 87% шанс да се разболея от рак на гърдата и 50% шанс да развия рак на яйчниците", пише Джоли.

Вижте още за Джоли в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Ми да ти обясня преди 4 години
Шанс е добра възможност, късмет или нещо хубаво.Опасност е знаеш какво.Вероятност също е удачна дума.Ама да пишеш, че има шанс /нещо хубаво/??? да се разболееш. А, сорри.Не съм с филологическа специалност, но още помня /това преди 40 г./ първите думи на един преподавател: "Колеги, държа на правилен изказ и ако чуя нещо от рода на " Благодарение на бурята пътническият кораб потъна и всички се удавиха, да знаете, че ще се видим на изпит поне още веднъж"
6
1
 
4
 
! Отговори
@6 преди 4 години
А ти разбираш ли какво значи 50% шанс - това е да хвърлиш монета и ако е ези да се разболееш, ако е тура, да не се разболееш. Кой е готов да поеме такъв риск? Ако самолетите падаха са 50% шанс, щеше ли някога да летиш? При самолетите, шансът за катастрофа е под 1%, (всъщност е 1 на 5млн.) и хората пак ги е страх. 50% е гигантско число когато става въпрос за вероятности и Аднжелина е взела правилното решение. Деца вече има, яйчници не й трябват, гърди се правят. Важното е да е жива и с децата си.
5
3
 
0
 
! Отговори
Шанс,шанс,шанс преди 4 години
да се разболееш!!!!!!! Познавате ли значението на думата?????????????????????????????
4
0
 
20
 
! Отговори
Дженифър Анистън преди 4 години
Каймакът на простотията пише тук.Ракът, уважаеми, не е настинка. Хубаво би било да се говори повече за превантивните мерки и връзката между рак, наследственост и високия риск при някои хора да си отидат от същото като баби, майки и лели.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време мислех, че това с яйчниците е прекалено, но пред такива вероятности, трябва да си луд да не го направиш. В крайна сметка, тя има деца, длъжна е да се опита да живее максимално дълго заради тях. Жива е и е здрава, това е най-важното.
2
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на мозъка имаш 50/50 шанКс. Мани я тая кратуна и без това не я ползваш! Майко мила човешката глупост е безкрайна. Да си отрежеш циците заради някаква вероятност и да се скопиш по същата причина....малеееее доста трябва да си изпръщял.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за татуировките какво би казала