Полански отхвърли обвиненията в изнасилване

Валантин Моние обяснява: "Нямаше алкохол, наркотици"...
11 ное 2019 17:52, Петя Славова
10
Полански отхвърли обвиненията в изнасилване
Снимка: Reuters

Режисьорът Роман Полански отхвърли обвиненията в изнасилване, които му бяха отправени от френската актриса и фотографка Валантин Моние, съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес.

Агенцията се позовава на адвоката на американския кинодеец Ерве Темим. "Роман Полански твърдо отхвърля тези обвинения. Понастоящем ние работим с моя клиент над юридическите последствия от тези твърдения", заяви юристът.

Още по темата

На 8 ноември Моние обвини известния режисьора в изнасилване, което по нейните думи е станало преди 44 години. Инцидента тя описа във в."Паризиен".

"През 1975 година бях изнасилена от Полански. Аз нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито лична, една го познавах. Нямаше някакво парти, нямаше алкохол, нито наркотици", пише Моние.

Това станало във ски курорта Гщаад в Швейцария, където тя била на почивка. Нейните приятели я запознали с режисьора Полански. На следващия ден, след като карали ски, той й предложил физическа близост.

Моние, която тогава била на 18 години, му отказала, но продължила да кара ски в тяхната компания. Същата вечер тя отишла с Полански на ресторант, след което се върнали в хижата му, където режисьорът зверски я изнасилил.

Своето желание да разкаже за случката с 44 години закъснение, пострадалата свързва с излизането на новия филм на Полански "Офицер и шпионин", посветен на аферата "Драйфус". Моние искала да припомни тъмните страни на режисьора. Навремето тя не отишла в полицията да подаде жалба, тъй като се страхувала за живота си. Полански тогава бил достатъчно известен и според Моние можело да бъде убита, за да бъде потулен скандалът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Изверзиада преди 4 години
Този е осъден в САЩ за изнасилване на 13 годишно момиче. След това е избягал от щатите. Нищо добро не го чака, ако се върне там,
7
0
 
2
 
! Отговори
Имитатора преди 4 години
Това е било преди само 44 години,когато е била млада и за по една вечеря и чифт нови ботушки .....,да не говорим за ролите които е получила срещу гостуване.
6
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо "жур*наля" е цензурирана дума?
5
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Това братът на посланик Сополански ли е?Роман е поляк бе, ***!
4
0
 
5
 
! Отговори
айде на клишетата преди 4 години
ако е изнасилване, винаги е зверско, родните жураля нямат речник за пет пари..а тая пастърма да си наляга парцалите и престане с моминските мечти
3
1
 
10
 
! Отговори
опитва преди 4 години
Ако мине!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#metoo движението е ,може би, едно от най-ужасните неща, които се случиха през последното десетилетие...
1
3
 
27
 
! Отговори
Дойчланд преди 4 години
На ресторант я водил, после я поканил в хижата, а тя милата - ощипана мома, от къде може да предполага какво ще стане. Това е точно случая "А га яди кифтета ни рива". И то преди 44 години ги е яла кифтетата, а сега се е сетила да се оплаче. Аман от такива чуми