Кои са най-добрите кралски моменти на десетилетието?

От годежа на Уилям и Кейт до раждането на малкия Арчи
28 дек 2019 19:45, Дарена Найденова
12
Кои са най-добрите кралски моменти на десетилетието?
Reuters

 Краят на 2019 година бележи и края на това десетилетие. 10 години, в които се случиха толкова много значими неща, че трудно ще можем да ги опишем с две думи. Едни от най-големите промени се случиха в кралското семейство на Великобритания. Там се отпразнуваха две сватби, четири раждания на деца и един 90-годишен юбилей.


Вижте кои са най-значимите събития случили се в кралското семейство за последното десетилетие:
 
2010 година: Годежът на Уилям и Кейт
 
След близо 8-годишна връзка, която претърпява една краткотрайна раздяла, от кралското семейство обявиха, че принц Уилям е намерил своята принцеса в лицето на Кейт Мидълтън. Най-големият син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, поиска ръката на Кейт по време на 10-дневното им пътуване до Африка през октомври 2010 година.
 
„Бях много шокирана, когато ме попита“, казва Кейт в телевизионно интервю след като годежът е обявен публично през ноември същата година.
 
2011 година: Сватбата на Уилям и Кейт
 
29-и април беше датата, на която кралската сватба се състоя в Уестминстърското абатство. Кейт впечатли с невероятна бродирана рокля на дизайнерката Сара Бъртън и тиара на Cartier. Според гостите, херцогинята на Кеймбридж е била леко нервна, но това по нищо не си личеше за публиката пред телевизорите.
 
Церемонията е наблюдавана от десетки милиони зрители по целия свят и близо 72 млн. са я гледали в YouTube.

2012 година: Кралица Елизабет II и Джеймс Бонд откриват Олимпийските игри
 
Нейно величество откри Олимпийските игри в Лондон през 2012 година по най-изненадващия начин. Тя се появи рамо до рамо със звездата от „Джеймс Бонд“ Даниел Крейг. Двамата се разходиха в Бъкингамския дворец и, разбира се, до тях бяха коргитата на кралица Елизабет II.
 
„Добър вечер, г-н Бонд“, казва Нейно Величество, когато Крейг влиза в стаята й. След това двамата излитат с хеликоптер, от който кралицата приветства всички свои жители, които наблюдават действието. След това Елизабет II се появява на официалната церемония по откриването на Олимпийските игри.
 
Това е единствената екранна роля на кралица Елизабет II. Засега!
 
2013, 2015 и 2018 година: Раждат се принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи
Първото кралско бебе за това десетилетие се роди през 2013 година, когато на 22 юли принц Уилям и Кейт Мидълтън посрещнаха сина си принц Джордж. Херцогинята на Кеймбридж роди в болница „St. Mary“ в Лондон.
 
Още за най-добрите кралски моменти през десетилетието четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Жилетката преди 4 години
Боже! Тия кои беха?Тая бабичка с шапката, дето прилича на крокодил?Наследника тук ли е? Или не е щото още не е крал?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откраднатите от политиците.
2
5
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
И ние си имаме Графа, минжеф лорда, и други кралски височества. Даже и Сър Томас Джеферсън и г-н Манчестър Юнайтед из помаклъка пъшкат и маат пръжки с боб и лук.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни налагате комплексите им останали от римско време - хляб и зрелище. Данъкоплатците са въвлечени в това порочно шоу там, но не е необходимо целия свят да бъде намесван.Като умре кралицата и малко ще се по-ограничи имперския оттенък.