Елтън Джон - на крачка от голямата четворка на "Оскарите"

Той получи първа статуетка от "Цар Лъв" насам
11 фев 2020 22:04, Дарена Найденова
6
Елтън Джон - на крачка от голямата четворка на "Оскарите"
Снимка: БГНЕС

Наградите "Оскар" приключиха, но ще останат в историята със своите победители. Филмът "Паразит" спечели 4 от общо 6-те категории, в които беше номиниран и се превърна в първия южнокорейски филм, който взима статуетката за "Най-добър международен филм".

Освен това, лентата стана и първият филм, който не е на английски език, грабнал "Оскар" за "Най-добър филм". Режисьорът му Бонг Джуун-хоу пък стана първият южнокореец, който печели в своята категория.
 
Но "Паразит" не беше единственият с историческа вечер. Композиторката Хилдур Гуднадотир също може да се похвали, че записа името си със златни букви в книгата на Холивуд. Тя спечели наградата за "Най-добра филмова музика" за работата си по "Жокер" и се превърна в първата жена, която се сдобива с подобно отличие.
 
"До момичетата, жените, майките и дъщерите, които чуват музика в главата си, моля ви, покажете я. Ние имаме нужда от нея“, каза Хилдур от сцената.
 
С това си постижение, тя се приближава още по-близо към друг голям връх. Само за шест месеца Гуднадотир успя да спечели „Еми“, „Грами“ и „Оскар“. Сега ѝ остава само театралната награда „Тони“ и композиторката ще заформи своя ЕГОТ. Хилдур успя да спечели наградите „Грами“ и „Еми“ за работата си по сериала на HBO „Чернобил“.
 
Другият, който е на една крачка от ЕГОТ е сър Елтън Джон, който също си тръгна с „Оскар“ в неделя. Той спечели за песента си „(I'm Gonna) Love Me Again“ от филма „Рокетмен“ заедно с Бърни Таупин. Това е втора награда за Джон, който спечели и през 1995 година.
 
Кръгът от хора, които са успели да спечелят всичките награди „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“ никак не е дълъг. Само 15 души влизат в него, сред които са Джон Леджънд, Рита Морено, Одри Хепбърн и други.
 
Последният, който се сдобива с ЕГОТ е Тим Райс, който успява да го постигне през 2018 година.

Още за наградите "Оскар" четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Ти си ***, при това от село.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е тоя *** бе? Защо е облечен като ***?
1
2
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На някой дърт холивудяга, като вземе вече да не става за нищо, от Академията му бутнат по една статуетка - да се радва още малко...