Лукс за 165 млн. долара: Безос си купи имение в Бевърли Хилс

Най-богатият човек в света с най-скъпия имот
13 фев 2020 19:15, Петя Славова
15
Лукс за 165 млн. долара: Безос си купи имение в Бевърли Хилс
Снимка: БГНЕС

Американският предприемач Джеф Безос, който е основател на Амазон и е най-богатият човек в света, придоби имот на стойност 165 милиона долара в Бевърли Хилс, Калифорния.

Според The Wall Street Journal, по-рано нито един жилищен имот в Лос Анджелис и предградията му не е бил продаван за толкова голяма сума, предаде БГНЕС.

Площта на имението е около 3,6 хектара. Безос го е купил от медийния магнат Дейвид Гефен без участието на агенти по недвижими имоти. В имота има тенис корт, голф игрище, няколко градини и къщи.

Според вестника, Гефен е купил имота през 1990 г. за 47,5 млн. долара. Тогава това е най-голямата сума, платена за жилищен имот в района на Лос Анджелис. Първият собственик на имението е един от президентите на Warner Bros. Джак Уорнър.

Според Bloomberg, състоянието на Джеф Безос надхвърля 132 милиарда долара. Той се нарежда на първо място в списъка на най-богатите хора в света. В момента капитализацията на Amazon надхвърля 1 трилион долара. Безос притежава и авиокосмическата компания Blue Origin. През 2013 г. той придоби The Washington Post за 250 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: джеф безосБевърли Хилс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Точно преди 4 години
До МинаващТочно, ако махнем 6 нули се получава:132 000 000 000165 000 000132 000 $ да извадим 165$ за най-скъпит имот в Л.А. :)
9
1
 
3
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Та тоя американски милиардер е много беден в сравнение с Николай и Евгения Баневи ! На нашите милионери имотите са поне 2 пъти по-скъпи ! Защото им е позволено да дерибействат из България - ами комсомолски деятел е работил Банев !!! Те така работят комсомолците-учат се от комунистите! И после стават комунисти ,за да крадат повече !
8
2
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Безос е нагъл и алчен тип. На такива като него парите не им стигат никога. В Библията е казано: "Който парите обича, на пари няма да се насити". Добре, че идва висшата справедливост за всеки един от нас.
7
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
До МинаващАми не е точно така ... Това не са спестявания, а цента на акциите в момента ... Освен всичко това имотите се плащат от фирмите и няма нищо на негово име ... получава само заплата , която не е никак малка предполагам :))) Но стига за дъвки и бонбонки ..
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин ТодоровБраво, хубаво сравнение на сливи с праз лук! Какво е общото между Луи 14ти и Брезос?Брезос монарх ли е? Или откачалка като Луи 14ти?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е хайде сега са стандартите на тамошните богаташи си е купил по-скоро евтино имение от скъпите или скъпо от средният клас.Не са правя на много знаещ просто в САЩ се продават купища такива жилищни сгради на цена 250 млн парчето.Най-скъпото достигаше към 1 милиард.Да кажем че си е взел луксозен опел в светът на именията.
4
1
 
25
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Дава 165 млн. а притежава 132 млрд. Значи ако примерно сте скатали в банката 15 бона все едно да си купите нещо за 20 кинта -- горе-долу толкова скъпа ще ви се стори една такава покупка на фона на спестяванията.Примерът е само за сравнение колко е богат един милиардер, щото като само четеш се губи перспектива от големите числа.
3
6
 
20
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Колкото и да се пънат днешните първенюта в класацията на безсмислените разходи те завинаги ще си останаг дънни риби.Какво са 165 млн. днешни долара за имение на фона например на Версай за който Луи 14 хвърля 1.5 милиарда ливри,което се равнява на малко над 9 трилиона днешни американски долара или над два пъти повече от държавния бюджет на САЩ за тази година.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, то там няма живот.Друга тема е,четези имоти са с гипсокартон и куп вании басейни.Освен духовното падение,катоприбавим смога -ще го даде на някой забезпари.Честито на печелившите.
1
1
 
26
 
! Отговори
Харесвам Amazon преди 4 години
Но се чудя...за какво са му всички тези милиарди???