"Бъди дама, казват..." превзе социалните мрежи

Видеото със Синтия Никсън е гледано над 2 млн. пъти в YouTube
Обновена: 27 фев 2020 23:44 | 27 фев 2020 23:40, Дарена Найденова
40
"Бъди дама, казват..." превзе социалните мрежи
Кадър YouTube

Синтия Никсън, позната на публиката като Миранда от сериала „Сексът и градът“, завладя интернет с рецитирането си на есето „Бъди дама, казват“. То е написано от Камил Реинвил през 2017 година, но досега беше почти непознато за света. Никсън обаче се заема със задачата да го представи на всички и опитът й се оказва повече от успешен.

Във видео, публикувано в YouTube и разпространено във всяка една социална мрежа, актрисата гледа право в камерата и започва да рецитира. Само след няколко секунди лицето ѝ се губи и на екран се появяват различни сцени с жени, които се опитват да угодят на всеки един стереотип.
 
„Бъди дама, казват. Полата ти е твърде къса, а блузата твърде дълга. Не показвай толкова много тяло. Покрий се. Остави нещо и за въображението. Не бъди провокативна. Мъжете не могат да се контролират. Бъди секси, бъди красива. Просиш си го“, са само част от думите, които Никсън изрича във видеото, което е дълго около 3 минути.
 
На фона на тези изречения се въртят различни шокиращи сцени, включително на малки момичета, обули токчета, модели с твърде много грим. Феновете забелязаха, че във видеото са включени и актрисата Ванеса Хъджинс, както и Робин Райт, позната от сериала „Къща от карти“. 
 
„Не бъди твърде дебела, но не бъди и слаба. Яж повече, намали храната. Не яж толкова много. Поръчай си салата. Не яж въглехидрати. Боже, изглеждаш като скелет“, продължава Никсън. Видеото набира огромна популярност и вече е гледано над 2 млн. пъти в YouTube. 
 
Още за видеото, което превзе социалините мрежи, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
18
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Престанете да плюете жените, бе задръстени ориенталци! То остана само тук в нашата страна да ви се слугува, като че ли вие сте на легло и пак да сте с претенции, че сте поправяли не знам какво си. Аз пък познавам жени, които също поправят. И какво, като имам пари, ще си извикам някого и толкова. Да не би да си мислете, както прочетох в някакъв коментар, че свободата е само за вас? Като не можете да вкарате баланс в една връзка, хайде, чупката! Знаете ли колко много жени са си добре без вас?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето ми звучат като неща, които жени биха казали на жени или по-скоро за жени (зад гърба им). Сега явно е модерно да си страдалец за щяло и нещяло. Но така става като лъжливото овчарче и хора с истински проблеми не се забелязват сред лигльовци и търсач(ки) на внимание
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро като няма кой да ги е** ще има: мъжете са хомофоби и ще вдигат врява до небесата :D
14
0
 
15
 
! Отговори
До Ванката преди 4 години
Ама кое е стереотип и лош съвет? Да се грижиш за себе си и да не дебелееш? Да се обличаш добре? Да се държиш възпитано? Впрочем към мъжете също има изисквания и така и трябва да бъде.
13
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Е, аре ся,... сега пък стереотипите им виновни. Никой не ги кара насила да ги следват. Но пък спазвайки ги, все пак са станали това, което са искали, нали? Хем сърби, хем боли...
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖекатаМного си прав!Моя близка се разведе, защото разведената и майка цял живот и пълнеше главата с това ,че мъжете за нищо не стават, респективно мъжа за който се е омъжила дъщеря и също не става!Тази моя приятелка след това разведе най-добрата си приятелка, защото само и разправяше колко е хубаво да не е омъжена и да не слугува на мъж и разби нейната ЧУДЕСНА връзка /в която никой не слугуваше/- мъжа ѝ замина за чужбина А детето и остана без баща.Жени нещо щрака в тия сложни машини
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖекатаМного си прав!Моя близка се разведе, защото разведената ѝ майка цял живот ѝ пълнеше главата с това ,че мъжете за нищо не стават, респективно мъжа за който се е омъжила дъщеря ѝ също не става!Тази моя приятелка след това разведе най-добрата си приятелка, защото само ѝ разправяше колко е хубаво да не е омъжена и да не слугува на мъж и разби нейната ЧУДЕСНА връзка /в която никой не слугуваше/- мъжа ѝ замина за чужбина А детето ѝ остана без баща.Жени нещо щрака в тия сложни машини
10
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе недей.Стой си глупава дебела и грозна.Не учи,не работи.Не раждай деца.Не обичай.Пусни си брада и мустаци,не се къпи.Качи 50-60 кила минимум защо не и повече? Я виж какви щастливи жени има по 200 кила.Ще мине време приятелките ти ще те изоставят.Годинките си минават бързо ще остарееш.От тук насетне имаш два избора защото се превръщаш или в стар непотребен тpaвестит или в голяма лоена топка миришеща на кисело с диабет... Или да сложиш край на животът си или да продължиш да свинееш.
9
6
 
29
 
! Отговори
АРЕ БЕГАЙ преди 4 години
Търсят си оправдание да не спортуват и да не се контят, а направо да им идва Брад Пит / Ле Ди Каприо / Момоа / Клуни хибрид.Това есе го популяризира на фона на новината, че 40% от САЩ са свръхзатлъстели и Кардашианите където от 2 годишно бебето е разголвано и показвано на света, айде бегай!!!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости!
7
10
 
53
 
! Отговори
жеката преди 4 години
Една разведена приятелка на жена ми ей с такива работи и пълнеше главата, един обед след като дремех чувам в кухнята нещо си говорят и викам я чакай да подслушам , и тая разведената разказва на жена ми колко било хубаво без мъж, че мъжете рано или късно изневеряват и била щастлива че се развела , влетях в кухнята и и казах да се омита на мига и повече да не се връща , да знаете че една жена като си е провалила живота се опитва обърка живота на други жени за да има с кой да сподели мъката си
6
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама като и се запуши канала на къщата вика мъже да и го отпушат нали?Изстрадалите фотомоделки и манекенки няма да искат.Хубаво веганка е.Знае ли как се копае изсъхнала твърда земя за да насади нещо да го полива да му направи канал за да идва водата от кладенецът за да може да яде?Ааа ама тя е тарикатка ще ползва трактор с автопилот и GPS навигация.Ами тракторът като се повреди тя какво?Ще му избърше с мокра кърпичка фаровете? Кой ще и сменя гумите?Тежат четвърт тон а с тоя маникюр е за никъде..
5
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно объркано същество рецитираобъркано послание,целящо да дообърка бедните главици на посестримите и.Каква трагикомедия!
4
18
 
25
 
! Отговори
Жорката преди 4 години
Като си грозна и ставаш феминистка
3
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупачка!
2
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са крайности.Всички жени на филмчето които "страдат" го правят заради пари по собствен избор.Показват манекенки и актриси.Горкичките мъченици милионерки.Те не искат дърпат се ,пищят и плачат обаче лошите проклети мъже ги завлякоха във фераритата и поршетата и къщи и имения им купиха и бижута с диаманти и гардероби с размерите на мезонет... Горкичките милионерки ,страдалки!Чак ми стана жал. А тва дето го направи папата беше груба селска проява на див сеяндур.*** мексиканец.
1
16
 
18
 
! Отговори
:-) преди 4 години
А бе кога тези капризни феминистки, дето знаят само да редят претенции и да се оплакват, ще свършат реална работа освен да снимат видеа и да си клатят краката по разни НПО-та? Въпрос на време е мюсюлманите и африканците станат мнозинство в белите държави. Тогава ще има много суфражистки, гледащи като ударени с мокър пapцал.