Канада не ще да плаща за охраната на Меган и Хари

Официално съобщение казва, че тя "постепенно ще се оттегля"
Обновена: 29 фев 2020 16:24 | 29 фев 2020 15:53, Дарена Найденова
57
Канада не ще да плаща за охраната на Меган и Хари
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че на 31 март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство, те постепенно започват да губят все повече от привилегиите, които идваха с титлите. Според официално изявление от министъра на отбраната в Канада, охраната, която в момента се грижи за Меган, Хари и сина им Арчи "постепенно ще се оттегля, за да бъде в крак с промяната на статута на тримата".

"По молба на полицията във Великобритания, нашите служители осигуряваха защита на херцозите, когато те пребиваваха в Канада", се казва в съобщението. Всичко това обаче ще приключи, когато Меган и Хари напуснат кралското семейство в края на март.

Министерството на отбраната добавя, че защитата е била задължителна, тъй като херцозите са били под определението „интернационална защитена личност“. Според ООН обаче семейството на Меган и Хари няма повече да се ползва с такъв статут, тъй като те се отказват и от статута си на дипломати.

След като Канада отказва да защитава двойката, тя ще трябва да потърси други начини за защита. Охраната може да бъде платена от самите тях или от кралското семейство. В сайта си херцозите на Съсекс пишат, че ще продължат да изискват адекватна защита за себе си и сина им.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
27
 
! Отговори
8765 преди 4 години
Който иска да живее като обикновен човек, но също така иска и охрана - да си плаща. Данъкоплатците не са длъжни да плаща охрана на хора без политически, дипломатически и друг официален статус....а Елизабет, след всичко което направиха, вероятно няма да поема този разход.
24
1
 
8
 
! Отговори
Безсрамник преди 4 години
До Анонимен И нас ни е срам че теб те е срам от нас. Ама се срамуваме да го кажем. Щот' сме срамежливи. Срамота.
23
1
 
20
 
! Отговори
Харкулан преди 4 години
Да бе да. Тръгнал някой да ги убива. Дори и за откуп не могат да ги отвлекат. Баба Лизабет банкет ще направи че е станало. Най вероятно Меганчето иска охрана за да може да се фука пред приятелки колко е специална и как ноди на шопинг с охрана. Хаха.
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм Българин но ме е срам от вас бългърски расистки бо-клуци
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много нова новина, смешници
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Канада,Австралия и Нова Зенландия може да имат конституционни задължения към ОК ,но не и към хора отказващи се от принадлежността си и задълженията си като членове на Кралската фамилия
19
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Хари се оказа голям баламурник.Как само го подведе афроамериканката.
18
0
 
26
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
"... ще продължат да изискват адекватна защита за себе си и сина им." - на какво отгоре, м?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош момент нацелиха, по добре да си свиват опашките ида се прибират във Великобритания засега щото иначе без охраната може и вирус да ги налази, пожелавам им здраве и щастие.Заслужават го като всеки човек но не е момента просто да се отказват от охрана .Но те си знаят...
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
меганчето изисква, нагла та дрънка, нали искаше да е обикновена, обикновените хора нямат охрана !
15
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали искат да са обикновенни хора защо им е охрана? Да ходят да се редят на опашки в лидл и кауфланд. Това е да си нормален човек, а не като тях. С прислуги охрани шофьори и т. Н
14
5
 
11
 
! Отговори
А КАК? преди 4 години
КанадаАвстралияНова Зеландияи др. също са слуги и трябва да си плащат, че са под шапката на Queen.
13
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един рижав плешивко и една треторазрядна актриса -афроамериканка ...и двамата са нищо без англ.титли на короната.
12
0
 
7
 
! Отговори
А КАК? преди 4 години
Нали са слуги на короната?
11
2
 
31
 
! Отговори
Дърт Канадец преди 4 години
Аз без охрана колко време съм издържал не е истина. Да идат на север в Нунавут и там хора живеят. И никой няма да ги нападне там освен някоя гладна полярна мечка.
10
3
 
37
 
! Отговори
King Size преди 4 години
Тая шаренокожата няма да се спре докато не го умори това момче . Вижте на какво прилича собственото и семейство. Със всички е скарана . Хари скара с брат му... с бабата ... изгониха си приспугата ... а сега вече никъде не ги искат ... Май направиха това бебе само за да изнудват кралското семейство. И от сега натаък винаги когато им потрябват пари ще излизат с сълзливото - Искаме ги за Арчи.п.с. Арчи се е казвало кучето на Меган което тя е уморила от"грижи" и тъпчене с храна.
9
1
 
39
 
! Отговори
CitizenX преди 4 години
В Канада имаше петиция, където хората искаха да се спре от техните данъци да се плаща за охраната им . Какъв е проблема?Нали младото семейство искаха да са обикновенни хора и сами да си изкарват парите .А сега ги било страх някой да не ги нападне. Ами да свикват. Нормалните, обикновенни хора понякога ги нападат разни криминални отр*епки .. и ги обират.. и ги бият или убиват ... Ежедневие.И хората сами се защитават или чакат полицията да си свърши работата. И Хари и Меган ще ги пази полицията.
8
5
 
23
 
! Отговори
отСидней,Австралия преди 4 години
Ам вий май не четете ав$тралйски списания а? Пишат че имат дълг 12 милиона който не знаят как ще го погасяват. Дали е вярно незнам
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меган му го върже на възел, затова е послушно зайче.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак е наследник на баща си. Кралско семейство тън мън. Могат да изнудват Чарли.