Канада не ще да плаща за охраната на Меган и Хари

Официално съобщение казва, че тя "постепенно ще се оттегля"
Обновена: 29 фев 2020 16:24 | 29 фев 2020 15:53, Дарена Найденова
57
Канада не ще да плаща за охраната на Меган и Хари
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че на 31 март херцозите на Съсекс официално ще напуснат кралското семейство, те постепенно започват да губят все повече от привилегиите, които идваха с титлите. Според официално изявление от министъра на отбраната в Канада, охраната, която в момента се грижи за Меган, Хари и сина им Арчи "постепенно ще се оттегля, за да бъде в крак с промяната на статута на тримата".

"По молба на полицията във Великобритания, нашите служители осигуряваха защита на херцозите, когато те пребиваваха в Канада", се казва в съобщението. Всичко това обаче ще приключи, когато Меган и Хари напуснат кралското семейство в края на март.

Министерството на отбраната добавя, че защитата е била задължителна, тъй като херцозите са били под определението „интернационална защитена личност“. Според ООН обаче семейството на Меган и Хари няма повече да се ползва с такъв статут, тъй като те се отказват и от статута си на дипломати.

След като Канада отказва да защитава двойката, тя ще трябва да потърси други начини за защита. Охраната може да бъде платена от самите тях или от кралското семейство. В сайта си херцозите на Съсекс пишат, че ще продължат да изискват адекватна защита за себе си и сина им.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хари нали беше войник? Трябва да може сам да защити семейството си. Ние какво правим?
4
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хари,Хариии , трябва да си рядко тъпо парче, да се откажеш от всичко, заради една чернокожа! Малко ли са нормалните бели жени , та дори и със "синя" кръв ,та да налетиш на потомка на американски роби ? Това с Пепеляшка го има само в приказките !
3
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Охраната може да бъде платена от самите тях или от кралското семейство."===Брей, хем напускат кралското семейство, хем кралското семейство да им плаща масрафа? Я марш, кърлежи!
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще искали защита, плащате и може да си наемете цяла армия.
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си я плащат Хари и Меган, нали искаха да са независими от баба си.