Тв водещата Виолета Манчева: Сега е важно да заслужим доверието на зрителите

Новото лице на “Новините ON AIR” за работата по време на криза
15 апр 2020 20:37, Дарена Найденова
19
Тв водещата Виолета Манчева: Сега е важно да заслужим доверието на зрителите
Димитър Кьосемарлиев

Виолета Манчева е най-новото попълнение в новинарския екип на телевизия Bulgaria ON AIR. Тя седна на централното място на 28 март и зрителите ще могат да я виждат всеки уикенд, когато тя се редува с колежката си Петя Кертикова.

Виолета още от малка знае с какво иска да се занимава. Казва ни, че е „скарана“ с точните науки, но пък с литературата се разбират от първия път. Любовта към четенето я води и към създаването на собствени текстове, а първият ѝ досег с журналистиката е в училищния вестник.
 
Завършва висшето си образование в Софийския университет с профил „Телевизия“ и поема по професионалния си път. Преди да започне работа в Bulgaria ON AIR, Виолета стажува в различни медии, но твърди, че първия си истински шанс е получила именно в Investor Media Group.
 
„В телевизия Bulgaria ON AIR чух за първи път „Направи си репортажа както прецениш ти“, казва водещата.
 
Според нея, един журналист трябва винаги да е подготвен и да бъде нащрек за трусове в нагласите на обществото. За да влезе в класацията „добър“, всеки нейн колега е задължен да поддържа неутрален тон, независимо кой управлява държавата и кой седи начело на медията.
 
Да поддържаш неутрален тон и да не изразяваш емоция обаче не означава да бъдеш безчувствен. Виолета споделя, че един журналист никога не трябва да си играе с емоциите на хората. „Това е правило, което често може да бъде забравено“. Тя е твърдо против създаването на новина на фона на страданието на хората и смята, че журналистите могат да предотвратят бича на общественото мнение.
 
Големият пробив на Манчева идва в телевизия Bulgaria ON AIR, където тя за една година успява да се издигне от лице на прогнозата за времето до водещ на новини. Благодарна е на целия екип, който е видял желанието и хъса за работа в нея и са ѝ дали шанс за развитие.
 
Човекът, който я е открил и ѝ се е доверил е директор „Новини“, Катерина Манолова. „Тя не просто ме намери – тя ме създаде“. Водещата казва, че в Bulgaria ON AIR е намерила своето второ семейство. Тук тя усеща свобода, спокойствие и увереност да се развива и да работи качествено.
 
„При нас, в новините на Bulgaria ON AIR, екипът е семейство, на което винаги знаеш, че можеш да разчиташ и можеш да откриеш подкрепа в тяхно лице“.
 
Освен че се издига много бързо в йерархията на телевизията, Виолета печели и наградата „Блестящ дебют“ на Investor Media Group. Шегува се, че такова отличие се печели с нахалство и много познати, които са готови да гласуват за теб.
 
Интервюто на Виолета Манчева четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
румен велев преди 4 години
Най-красивото лице в момента в тази телевизия
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая била джурналистка, казвате? Хм едно време Хачо Бояджиев имал подходяща сентенция по случая " от дивана-на екрана"
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Труда работа с доверието....медии,телевизии,лекари,всички е нужно да бъдат глобени или съдени
9
3
 
10
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Най-ми печелеха доверието "Голите новини". Ама защо ги спряха, не знам. Та мацката, ако се пипа по време на емисия, ще гледам и аз!
8
2
 
13
 
! Отговори
Босовете преди 4 години
Знаете как е назначена тази с яко лапане докато и посинеят джуките
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Ако дава отзад какво значение има ?
6
4
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Красавице,ще заслужите доверието на шараните.Телевизия не гледам от 2009 .Който иска да живее в свят от лъжа,да ви гледа.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русата водеща е най-красива, тая повече прилича на някаква кукла... не е естествена някак си и говори щаблонно. Не ми харесва.
4
3
 
3
 
! Отговори
V преди 4 години
На тва сладкото обяснихте ли му къв е оборота при вас ? И да казва че ф16 ти няй добрия изтребител и че има радар :))) Ко стана с Калинчуу ? Волен навремето крещеше че Доков бил журналист на герб и искали да саборят Орешарски ,а сега ко стана ? Диков е сред най големите кретици на тиквата ;) Това се иска от журналистите .Да са критични към властта който и да дойде на власт ;) А не ф16 ;)
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора уволниха и няма хора за новините. Като синоптичка беше по-успешна.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОИ ЗРИТЕЛИ???хихихихи
1
7
 
13
 
! Отговори
Сексоманяк преди 4 години
Излежда много вкусна !