MasterChef спира на 12 май, тръгва отново през есента

Тогава ще бъде финалната битка на 10 готвачи
15
MasterChef спира на 12 май, тръгва отново през есента
Снимка: bTV

Кулинарното шоу MasterChef ще има още един епизод на 12 май и ще прекъсне, за да се завърне през есента, съобщиха от bTV.

В последния за тази пролет епизод журиTO в състав chef Силвена Роу, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще изберат най-добрите 10, които ще продължат битката към жадуваната престилка.

Финалният кулинарен сблъсък в MasterChef се измества за есенния сезон след като мерките на властите срещу разпространението на COVID-19 в България и стъпките за превенция, които предприе bTV, наложиха промени в програмното съдържание на bTV. Дотогава телевизията ще продължи да концентрира повече ресурси в новините, актуалните предавания и допълнително специално съдържание, посветено на COVID-19, съобщиха от телевизията.

Иначе снощи четирима от готвачите се включиха в мастерклас на Chef Владимир Тодоров, който приготви яйца "Бенедикт" по панагюрски и палачинка със сорбе от кокос, портокали и маракуя.

Право да повторят неговата рецепта получиха продуцентът Николай и копирайтърът Ивайло, които по-рано се отличиха при готвенето на костен мозък. Преди да пристъпят към действие, те трябваше да посочат с кои двама свои конкуренти ще се борят за Master-престилка. Стратегията им - да изберат по-слаби противници, ги насочи към азиатката Куин и сервитьора Добромир.

Въпреки че всички старателно работиха върху двете чинии и се опитаха да не преварят яйцата и да не „пребият“ белтъците, само един постигна съвършен резултат. Палачинката на Ивайло се оказа недопечена, на Николай - скъсана, а на Добромир - прегоряла. Приготвянето на соса и овкусяването му също спънаха мъжете.

За разлика от тях, виетнамката Куин се справи перфектно. Освен комплиментите на журито и на Chef Тодоров, тя получи Master-престилката и се спаси от елиминации.

В последвалия стрес-тест участниците бяха изненадана с екстравагантна задача - да почерпят вдъхновение от съставките в гурме котешка храна и да създадат предястие от висока класа. Участниците решиха да използват агнешко и зелен боб, а журито опита всички предложения, преди да каже тежката си дума.

Театралната режисьорка Неда се спаси с мини овчарски пай с агнешко, зелен фасул и млечен сос. Предястието на Красимир - тарт със зелен фасул, агнешко и чесново-млечен сос, поръсен с хрупкави пръжки, също получи одобрение.

Критиката се стовари върху мениджъра Мартин, чиято чиния с агнешки котлет с романеско, зелен фасул и ментово олио беше определена като "скучна, неадекватна, неатрактивна и анемична". Маркетинг мениджърът Петя през сълзи описа своя боб с агнешко като "жалък опит", а Chef Роу отказа да опита ястието с мотива, че в противен случай би накърнила професионалната си гордост.

Двамата провалили се участници бяха изпратени на елиминации без правото да влязат в предстоящата отборна битка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасна новина!!! Затворих се да поплача в клозета, а междувременно свърших и една друга голема работа. Мерси!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради короната е, а може дори и никога повече да не се завърне.
11
7
 
6
 
! Отговори
И слава богу преди 3 години
Какво промотирате на младите някакви излишни професии? Такава професия вече никога няма да съществува. Това беше с неквалифицирания, нископлатен и непотребен персонал. Нека младите да учат за програмисти, инженери, учители и лекари. Това са професиите на бъдещето. Останалите са излишни и скоро такива ще бъдат изхвърлени на бунището.
10
7
 
33
 
! Отговори
2121 преди 3 години
БТВ се показа като много слаба и безмислена телевизия. Спират нещо гледано и на негово място пускат някаква глупост. Същия бе и случая с филма Съни бийч, който незнайно поради каква безмислена причина замениха с блудкавата тъпотия Столичани в повече
9
9
 
16
 
! Отговори
вили преди 3 години
И въобще да не тръгне ,чак и следващото въобразимо лято, до есента,някога,ама никаква,никаква загуба!
8
12
 
9
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 3 години
Те *** едни chef-ове....барабар с 3мата *** за жури
7
8
 
11
 
! Отговори
страдалец преди 3 години
оооо неееее !!! защо ше спира ? ами на мен живота ми се осмисля само като гледам шефовете ,фермата, гала , гласовете ......, и др. такива предавания !
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го гледам.
5
2
 
28
 
! Отговори
Колч преди 3 години
Ох много са смешни да не кажа жалки.сега изобщо няма да ги гледам що не направят едно риалити за ковид и 24ч само тва да гледаме.вместо да разведрят хората те обратното.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е смях само в тая телевизия може да спрат предаване две три седмици преди финалаи да го излъчат след година , а и не го гледаме истинския готвач е Реджеп в другата телевизия тия са смешници сравнени с него
3
5
 
29
 
! Отговори
чао ь тв преди 3 години
Едно нещо гледах по тая телевизия.
2
21
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Кому са нужни тези клоуни?Защо не покажа някой "мастер", който прави нови телефончета, пуска нови програми,разработва таблети, нотбууци, нови автомобили, а само тези с ***.Да си нахлупят тенджерите на главите и да бягат от екрана.
1
3
 
50
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
На хората им втръсна да им промиват мозъците с тоя вирус,БТВ щели да наблегнат на допълнително специално съдържание,посветено на вируса.Няма да я гледаме тая ,,талавизия,,.