Катрин Велкова: Спортът ме е научил да се aдаптирам към всичко

Преподава художествена гимнастика онлайн близо 2 месеца
Обновена: 13 май 2020 16:28 | 12 май 2020 15:18, Иванка Гъркова
0
Катрин Велкова: Спортът ме е научил да се aдаптирам към всичко
Личен архив

Извънредното положение промени ежедневието ни. Докато ние се научихме да тренираме от вкъщи, за спортистите това е трудна задача, защото се нуждаят от много повече натоварване. Срещнахме се с Катрин Велкова, за да ни разкаже как се грижи за себе си по време на социална изолация и лесно ли е да преподава онлайн, стоейки #ОтговорноВкъщи.

Катрин Велкова започва да тренира художествена гимнастика от 7-годишна възраст. Първо се състезава за спортен клуб „Академик“, след което преминава към „Левски Триадица“. После я забелязват за националния отбор по художествена гимнастика. Така заедно с ансамбъла на Илиана Раева става световна и европейска вицешампионка на България.
 
Сред най-големите ѝ постижения са златният медал от Световното първенство през 2011 година и класирането ѝ за финал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.
 
След като спира състезателната си кариера, тя основава СКХГ „Локомотив“, на който е президент и главен треньор. В момента учи специалност „Треньор по художествена гимнастика“ в Национална спортна академия.
 
Извънредното положение – поредното предизвикателство на пътя ѝ
 
От 13 март насам Катрин не може да работи както преди. Но за нея цялата ситуация около коронавируса е само поредното предизвикателство, с което ще се справи с усмивка.
 
„Спортът ме е научил да се адаптирам към всякакви условия и ситуации“, споделя тя.
 
В началото си мисли, че докато си е вкъщи, ще има доста свободно време, но постепенно разбира, че желанието ѝ да се усъвършенства винаги ще я държи ангажирана.
 
„Отдадох се малко повече на това да подобря социалните мрежи на клуба и сайта, който ни подари нашата съдийка Мария Чернева. Създадох YouTube канал и Instagram страница. Освен ежедневните онлайн тренировки, които провеждаме от началото на карантината, децата имат и забавни творчески задачи, които им давам“, обяснява Велкова.
 
Разходките с кучето – начин да избяга от стреса
 
Докато залата за художествена гимнастика остава затворена, Катрин успява да отдели повече време на своя домашен любимец – самоеда Каспър, който обожава.

„Разходките с него са най-хубавото нещо през този период на карантина. Той ми помага да се разтоваря от забързаното ми ежедневие“, разказва още тя.
 
Гимнастичката споделя, че не залага на кой знае какво, за да поддържа формата си:
 
„След като приключих с професионалната си кариера, не съм толкова активна. Основно се раздвижвам с децата, когато сме в залата, правя стречинг когато имам нужда и когато имам вдъхновение експериментирам с нови спортове“.
 
Още за това как се справя с изолацията Катрин Велкова четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари