Летисия Ортис - от журналист до кралица

Една история за съвременната Пепеляшка
13 юни 2020 14:55, Дарена Найденова
6
Летисия Ортис - от журналист до кралица
Снимка: БГНЕС

Всички сме гледали онези детски филмчета, в които едно обикновено момиче се превръща в принцеса. Среща своя любим съвсем случайно, той пък се оказва, че е от кралско семейство, любовта им пламва веднага и приказката завършва с щастлив край. Колко от нас са си мечтали да имат такъв живот? Ако сме честни със себе си, всеки е искал такава история.

И докато повечето само си мечтаем за такава съдба, една жена живее своята приказка и до днес. Летисия Ортис Рокасолано се ражда в съвсем обиквено семейство на 15 септември 1972 година в испанския град Овиедо. Майка й е медицинска сестра, а баща й - журналист. Летисия е най-голямото дете в семейството и има още две сестри - Телма и Ерика. За съжаление, Ерика умира на 31 години през февруари 2007 година. Смята се, че причината за смъртта е свръх доза. 

Първоначално Летисия учи в родния си град, но не след дълго семейството й се мести в Мадрид, където тя се записва в гимназията "Рамиро де Маесто". Избира да тръгне по стъпките на баща си и да запише журналистика в Мадридския университет, а след това придобива и магистърска степен по "Аудиовизуална журналистика".

Започва да работи за различни местни вестници, включително "ABC", както и за агенция "EFE". След като завършва Летисия заминава за Гуадалахара, където отново работи като журналист за вестник "Siglo XXI". Връща се в Испания и започва работа в канал "Bloomberg", след което се прехвърля в телевизия "CNN+".

За живота като принцеса, вижте в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простачка хванала крадец на пари а не слаб безработен отврат
2
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 3 години
Доня Летисия е чаровна и интелигентна жена, но не трябваше да си прави пластични операции - и преди си беше добре !
1
1
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Гуадалахара - напишете коя по точно.Има и в Испания.