Първият тъмнокож модел на Vogue иска промяна в изданието

Бевърли Джонсън отправи молба към Ана Уинтур
22 юни 2020 22:46, Дарена Найденова
29
Първият тъмнокож модел на Vogue иска промяна в изданието
Снимка: БГНЕС

Бевърли Джонсън настоява за промяна в модната индустрия. Тя пише история през 1974 година като първата чернокожа жена, която застава на корицата на списание „Vogue“. Джонсън пише в статия за „Washington Post“, че се е надявала този момент да промени нещата в индустрията, но това така и не се случило.

Според нея, расовото неравенство и дискриминацията продължават и в наши дни и са се превърнали в „най-грозната страна“ на този бизнес. Джонсън разкрива, че много пъти е била порицавана, когато е искала чернокожи фотографи, гримьори или фризьори.

Бевърли, която вече е на 67 години, споделя, че расата все още играе ключова роля за приемането на хора в елитните ешелони на модната индустрия. Освен това звездата казва, че дори когато хора като Бионсе са в състояние да се застъпят за афроамериканската общност и да поискат равенство, това често се оказва само една лека искра, която обаче не може да запали огъня на промяната.

Кои още поискаха промяна, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бевърли Джонсън няма какво да иска от Ана Уинтур.Просто се преселва в Африка,прави си собствено списание като Vogue и си работи само с африканци.
18
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Какво ще правим с белите и червени кръвни телца?
17
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Чернокожите започват да доминират в САЩ! След убийството на бившия затворник и престъпник, превърнат в герой Джордж Флойд, след разграбването на магазините и "преосмисляне на историята", роднините на Обама започват да искат повече и повече, но ще имат ли ресурс да удържат полученото?!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните искат забрана на белите сватбени рокли, били ги угнетявали, въпрос на време в сащ да ги забранят.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този изверг на снимката ли е първия църен модел? Направо го копайте!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия факт ,че казваш "искам чернокожи" е расизъм.Това е расизъм.
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...искала чернокожи фотографи, гримьори или фризьори."-Що за глупост? Точно това е расисъм! Защо трябва да са чернокожи? Защото са по-добри, по-способни, по-кадърни... или просто, защото са черни???
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете кои са истинските расисти - тези на които не им пука дали фотографът и фризьорът са добри професионалисти, а им пука дали също са черни. Това са съвременните евроатлантически стандарти.
11
0
 
22
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Как няма да играе расата в модната индустрия?Нима бял човек не иска да вижда как стои облеклото върху бял човек?А черните сигурно искат да виждат само бели модели?Най-избиваното население са индианците в САЩ, ама техния глас не се чува.Сега с налагането на черното и ще им по-сериозна анти рекация.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо цензурирате виолетовия цвят?
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не иска фотограф, който да е добър в работата си, ами да е от нейната раса. Е това ако не е дискриминация на бели, жълти, зелени и *** хора от страна на че рните.
8
0
 
33
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Сигурен съм,че в Африка повечето фотографи са черни. Да ходи да работи там!Но не, тя иска да е като белите,обаче те да са черни.
7
0
 
28
 
! Отговори
хаха преди 3 години
са к'во черния може да иска да гообслужва черен и това е нещо нормално, а аз като бял като искам да ме обслужва бял вместо черен и грешно. Е това ако не е расизъм спрямо белата раса здраве му кажи. Само да не ми минават с номера, че са били роби, защото историята ясно показва, че е имало много повече бели роби през хилядолетията отколкото черни.Това че верните комплекс за малоценост заради съдържанието на меланин в кожата им си е техен проблем, да не го превръщат в наш.
6
0
 
35
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Звучи ми расистко от нейна страна да иска чернокожи фотографи, гримьори или фризьори.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм расист, но това вече се превръща във фарс!Под въпрос останаха белите мечки на северният полюс, Дядо Коледа (Мраз), Снежанка и джуджетата, световните произведения на изкуството от бял мрамор, Мона Лиза и т.н.Да не говорим за 99 процента от иконите в църквите!
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си тъмнокож модел и да не искаш азиатци,бели или други за фризьори, гримьори и тн. не е ли расизъм?75371
3
1
 
27
 
! Отговори
odpo преди 3 години
Целия свят защитава тези хора, но в момента в който Полицията отстъпи в САЩ ще разберат защо тези хора трябва да бъдат спирани! Америка е престъпна нация и като ЕС правят ужасна грешка като дават права без задължения на "малцинствата" това поражда омраза и неразбиране... а резултата е това! "Протестиращите" са обикновенни мародери, които разграбват, палят и рушът чужда собственост.... И всеки които ги подкрепя е тотален И ДИ 0Т
2
1
 
26
 
! Отговори
наглеци преди 3 години
ами да си начравят Афроамерикан Воуг! ще имат най много читатели от всички, цяла африка и част от америка. а ако пуснат и Афроюропиън ще размажат пазара! успех! кой им е виновен, че еьинственото им откритие, че бягането спасява кожата! белите много им отпуснаха каишката
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не усещат ли че стават мега нагли? Като не им харесва да напуснат САЩ, никой не ги задължава да са там, ав Африка няма расизъм и ги очакват неограничени възможности..