Принцеса Сириванавари и пътят й от модата до любовта към животните

Тя е внучка на краля на Тайланд Бумибол Адулядей
27 юни 2020 19:14, Иванка Гъркова
7
Принцеса Сириванавари и пътят й от модата до любовта към животните
Снимка: БГНЕС

Тя е млада, необвързана и притежава красотата на Азия. Дребна на ръст, но с широка усмивка и голямо сърце, пленява не само мъжете, но и всеки, който има шанса да се докосне до работата ѝ. Тя е принцеса Сириванавари Нариратана, чието богатство възлиза на над 35 млрд. долара. През 2009 г. списание „Forbes“ я нарежда на 16-о място в своята класация за най-готините кралски особи в света и това не е случайно.

Коя е Сириванавари Нариратана?

Родена е на 8 януари 1987 г. в Тайланд. Името ѝ означава „Внучка на краля“ и това наистина е така, защото е дъщеря на принц Маха Вачиралонгкорн, който е син на крал Бумибол Адулядей.

Първоначално я кръщават с името Бусянамбейра Махидол, но след това, по нареждане на кралица Сирикит, ѝ сменят името цели два пъти. Тя е единствената дъщеря на тайландския престолонаследник и съпругата му Сухарине (втора поред), които се развеждат през 1996 г. Има четири братя и сестри, с които се мести да живее във Великобритания. Но по заръка на баща ѝ, който не желае да се отделя от него, се връща отново в Тайланд и заживява със своята мащеха.

Завършва бакалавърска степен по изкуства в университета „Chulalongkorn“ в Банкок. След това учи магистратура по дизайн в „Ecole de la Chambre Syndicale de la Haute Couture Parisienne“ в Париж.

Още като ученичка, Сириванавари обожава да играе бадминтон. През 2005 г. печели златен медал, представяйки Тайланд на 23-тите Югоизточни азиатски игри във Филипините. През 2016 г. дебютира на турнира „Тайланд Мастърс“. Подобно на своя известен дядо, тя често посещава международни ветроходни състезания.

И как мащехата ѝ бързо става принцеса, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но и всеки, който има шанса да се докосне до работата й."До коя работа да се докосне?
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не спира надпреварата за "новини" в които не участват бели хора. Чичко Шорош така е наредил.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо би трябвало това да ме интересува?
1
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Човеците си кръщават домашните любимци на гръцките богове, но на тая принцеса едва ли, че то много дълго