Уини Харлоу, която промени лицето на модата

Моделът навърши 26 години
28 юли 2020 20:51, Дарена Найденова
12
Уини Харлоу, която промени лицето на модата
Снимка: БГНЕС

Ако все още не сте запознати с името Уини Харлоу, със сигурност пропускате много. 26-годишният супермодел успява да прикове погледите на всяко светско събитие и се превръща в една от най-търсените дами в света на модата. Харлоу страда от заболяването витилиго, което причинява загуба на пигментацията.

Вместо да се превърне в жертва на състоянието и да се срамува от визията си, Уини превръща всичко това в своя полза и става момичето, което завинаги променя лицето на модната индустрия. Тя се появява на корицата на най-важните списания и е в центъра на вниманието на модния подиум.

Според списание Grazia, Бионсе лично я кани в клипа към песента си „Lemonade“, тъй като е огромен фен на Харлоу. След като добива световна слава, супермоделът започва открито да говори за заболяването си и да насърчава хората като нея да не се срамуват от себе си и да преследват мечтите си.

Трудното детство

На 27 юли 1994 година в Торонто в семейството на Лиса Браун и Уиндзор Йънг се ражда трета дъщеря – Шантел Браун-Йънг. Във вените ѝ тече ямайска кръв и има две сестри. Баща ѝ напуска семейството малко след раждането на Шантел, като оставя майка ѝ да се грижи за трите деца.

Когато е на четири години бъдещата звезда е диагностицирана с витилиго. Състоянието води със себе си сериозни проблеми за момичето, включително и тормоз в училище. Другите деца са я наричали "крава" и "зебра", а Шантел е трябвало да сменя няколко учебни заведения. В крайна сметка решава да прекрати опитите и продължава обучението си у дома.

Въпреки множеството обиди Браун-Йънг никога не е мислила да прикрива заболяването си. „Всеки мисли, че съм била грозното пате като малка. Всъщност, аз бях красивият лебед. Просто не го виждах“, казва тя в интервю. Именно затова, Шантел избира да говори открито за заболяването си и да покаже на света, че не се влияе от неговото мнение.

Името Уини Харлоу се ражда още в детството на Шантел. Първото ѝ наименование идва от Мечо Пух (на англ. Winnie the Pooh!). Тя казва, че е била огромен фен на анимацията и решава да се представи по този начин на шега, когато е била с приятели. „Една приятелка говореше с момче по телефона, което ѝ държеше тон. Аз взех телефона и му се скарах, а той попита с кого говори. Тогава погледнах приятелката си и видях, че тя носи тениска на Мечо Пух и реших да се представя като Уини“.

Харлоу пък идва от Джийн Харлоу, която е била едно от вдъхновенията на Мерилин Монро. Всъщност, Уини е голям фен на Монро, но не е искала да използва нейната фамилия, защото е сметнала, че ще я помислят за клише.

Модата не е първият избор, вижте кой е бил и още за модела в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И хората с болести са хора и има талант и умения. Не може всички да са перфектни. Специално за тази обаче в предаването на Тайра, всички споделиха, че имала ужасен характер.
9
1
 
8
 
! Отговори
До Питър преди 3 години
Защо се мъчиш с ,,изостаналата" България, ами не си гледаш гейовете, арабите и африканците в собствената държава?
8
2
 
10
 
! Отговори
До Зайчето Питър преди 3 години
Хайде да не сравняваш тази "моделка" с тези хора. Освен това българите са едни от най-състрадателните хора. Българинът винаги е готов да подаде ръка на най-нуждаещите се! Колко кампании от български граждани за български граждани има, а? Това, че държавата е скапана, не означава, че нормалният българин е такъв, какъвто го изкарваш. Тъй че си яж моркова и тихо с либералните си брътвежи, срам за дедите си такъв!
7
4
 
2
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Мда, българинът пак да се изтропа. Затова у нас хората с увреждания (сакатите) се крият вкъщи, а понякога дори близките им ги е срам / гнус / страх да ги гледат. Затова на нас ни се струва, че българската планета е по-хубава от планетата на другите. Да, ама не. Заметеното под килима може да не се вижда, но смърди... Затова у нас няма дори свестни рампи за хората с инвалидни колички, да не говорим за други елементарни условия. Бая хора искат тия, различните, просто да са мъртви, наци-комунисти
6
3
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Изглежда ужасно.
5
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Не мога да отрека, че има модни експерименти, които никак не са удачни. Но, на който си му харесват - да си ги харесва...
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите не се спряха да налагат дегенеративни тенденции сред обществото. Ако не са дежурните статии за ЛГБТИ, ще е нещо такова.
3
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Защото е политкоректна, ест
2
1
 
3
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Защо не е лилава?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, кравичката "Милка"!