Хванаха Жерар Депардийо да кара скутер пиян

Превозното средство бе конфискувано
31 авг 2020 09:02, Нели Христова
29
Хванаха Жерар Депардийо да кара скутер пиян
Снимка: БГНЕС

Парижката полиция е съставила протокол на известния френски актьор Жерар Депардийо за шофиране на скутер в нетрезво състояние и му е забранила да продължи пътя си, съобщи списание "Пуан", цитирано от ТАСС и БТА.

Пазителите на реда решили да проверят Депардийо, след като забелязали, че той подминал стоп линията на червен сигнал на светофара. Полицаите забелязали и косвени признаци на опиянение, при което поискали той да се подложи на експресен тест за алкохол, който излязъл положителен и показал надвишаване на нормата с 0,25 мг алкохол на литър издишан въздух. Тогава актьорът признал, че е изпил две чаши бира, преди да се качи на превозното средство.

Списанието пише, че полицаите познали Депардийо, когато той свалил шлема си, и докладвали на началството си за инцидента. На мястото пристигнал комисарят на ротата за осигуряване на сигурността и интервенция, който се опитал да убеди полицаите да не съставят на актьора протокол. По закон обаче положителната проба от бързия тест изисква задължително извършване на проверка с уред за измерване на нивото на алкохола, който показал 0,40 мг на литър издишан въздух.

В резултат протокол бил съставен и на Депардийо било забранено да продължи пътя си. От комисариата на полицията той бил взет от свои познати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Ама и във Франс, ако си известен ,все ще притича,някой държавен ***, за да ходатайства,да не го глобят. Има закон ,хванат си, край ,какви комисари какви пет лева.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя взе руско гражданство, защото дължеше много данъци не само във Франция и в Аржентина. От руския социализъма мина на алкохолизъм
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животът в Русия не прощава
5
11
 
12
 
! Отговори
рушка гад преди 3 години
Така са всички фенове на Путин - алкохолици.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 0.4 тук щяха да му направят реверанс и да си посипят фуражките с пепел.
3
3
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Че той ако е...трезвен,няма да кара...скутера,ами ще се се качи на Импалата и ще подкара със 100 мили в час,по парижките улички.
2
9
 
8
 
! Отговори
2 бири+1л уиски преди 3 години
Баси фашизма!Чудо голямо,че бил пиян!
1
5
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Това си е чист проява на пещерна русофобия и Путин трябва да се намеси. Руските граждани обичат да карат пияни и полицията не трябва да ги закача.