Македонецът Миро във "Фермата": Сърбите са най-големия ни враг

"Когато заживееш в България, осъзнаваш, че отношението към нас е добро"
18 сеп 2020 08:40, Александър Попов
138
Македонецът Миро във "Фермата": Сърбите са най-големия ни враг
Снимка: Фермата
Пламенна защита на България дръпна участник в риалитио "Фермата" от Северна Македония. Строителният предприемач Мирослав Трайчевски от Крива Паланка, който от 13 години живее в София, се изказа в защита на страната ни и срещу сръбската пропаганда в родината си. 
 
"Когато един човек от Македония поживее в България осъзнава, че тук настроенията към нас, македонците, са много по-различни от тези, за които се говори в страната ни. Виж как мен ме приемате", каза с благодарност Миро, който тази седмица контузи крака си при падането от покрива в стопанството.
Още по темата
"Навремето в Македония имаше настроения срещу българите, но в последните 7-8 години мисленето на новото поколение се промени и то благодарение на България – младите взеха гражданство, паспорти за ЕС. Вече е по-различно отношението", допълни той. По думите му, сърбското влияние в родината му все още е много силно. „Според мен, сърбите са най-големият враг на Македония", отсече той. 
 
Миро развива успешен строителен бизнес у нас, но не е забравил гладните години в Крива Паланка. Роден е в бедно семейство. 
 
"В една стая живеехме майка ми, двете ми сестри и аз. Бяхме на ръба на мизерията. Цепил съм дърва за една бутилка мляко и за едно сирене. Ходех с майка ми на границата с България, в Гюешево, да въртим търговия", казва македонецът, който никога не е вярвал, че след като премине същата тази граница, животът му ще се промени. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
10
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Не бих казал сърбите,по скоро сръбската политическа върхушка от доста години....Освен руснаците с ..братушка ...брато.. ни казват само сърбите...обикновенните сърби.
89
6
 
22
 
! Отговори
Синьо небе преди 3 години
При разпадането си Югославия изгуби почти всичко. Политиците от Сърбия начело с Милошевич доста грубо подходиха към бившите си републики.Рано или късно ще се усетят какви грешки допуснаха, но наистина Русия пречи на сърбите да се осъзнаят.Нашият Радев също не разбира какви подмолни камъни са руските камъни. Глуповат и неспособен политик.Това е!!!!
88
0
 
18
 
! Отговори
... преди 3 години
Изненадващо ние в България не ставаме и не си лягаме с мисълта за Македония. Единствено говорим за Македония, когато Македония почне да говори глупости за Българската история. Всичко друго не ни интересува. КОЙ ДА ПОВЯРВА!
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Омраза между българи, македонци и сърби разпалват сороспиите."И през 1885-та ли беше сорос виновен?
86
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия враг на България е Русия! Руснаците измислиха понятието "македонец". Те съчиниха история, опитаха да измислят език. Настроиха брат срещу брата.
85
3
 
29
 
! Отговори
бг2 преди 3 години
Когато империята Югославия се разпадна и сърбите нападнаха всички нови републики.Но за македания доста се замислиха.Защото ако бяха посмели поне един милион бълтари добровилци щяха да се намесят да защитят роднините си в Македония.Защото македонците не са нищо друго освен кръв от нашата ръв и плът от нашата плът.Затова сърбит само ги ограбиха преди да се изтеглят и оставиха голяма сръбска агентура.
84
1
 
38
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Когато имаха проблеми и терористи заплашваха да превземат скопие, единствено България се притече на помощ. Дадохме работещи танкове за без пари, и не бяхме длъжни да го правим! Никой друг не направи нищо за македония!
83
2
 
34
 
! Отговори
бг преди 3 години
През пълвата световна овйна България се брани от сърби , гърци и румънци както и от руснаци французи италианци и англичани.С турците сме съюзници. След загубата на войната започва масов терор над българското население в Македония Белеморска тракия като огромна част -250 хляди души се изселват като бежанци България само с дрехите на гърба си.Българското правителство дава земя и терени за къщи на бежанците като във всеки български град има един голям бежански квартал с роднини в македония
82
8
 
12
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Skunka Големият и единствен "враг" на България е Русия и нейната имперска политика, независимо под каква форма се явява: царска, комунистическа или олигархична. Сърбия, Турция са слаба ракия и са под контрол.
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, днес значи ни мразят сърбите а утре?Да, утре ще са турците! А в други ден американците и след това руснаците.А след това кой ще бъде? Питам че да си запиша в тефтера.
80
1
 
1
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Не казвай на бялото черно. Промит мозък. Фактите са си факти. Не манипулирай.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато България няма армия, която да може да се конкурира на съсед ите държави, просто няма смисъл да се мисли за каквато и да е вътрешна и външна политика! Ако България е военен фактор, друга песен всички ще пеят!Армия но като швейцарската, а не пълна с хронични ганнююве и говнюювее.
78
3
 
7
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Идеята за създаване на македонска нация за пръв път се появява сред македонските комунисти, начело с Димитър Влахов[1], публицист и революционер, една от водещите фигури в създадената по-късно ВМРО (обединена). През 1934 излиза официално становище на Коминтерна, което признава съществуването на македонска нация. Документът е изготвен в Москва с помощта на Георги Димитров и Димитър Влахов. Идеята на двамата комунистически лидери е по този начин да поставят основите за създаването на свободна и независима Македония в нейните географски и икономически граници и нейното конструиране в самостоятелн
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хайде, хайдеМного голословно твърдение,неподплатено с никакви исторически факти!
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРУПЦИОННИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ "ПАТРИОТИЗЪМ"
75
3
 
13
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Вучич е пътник Сръбският народ има точно участта, която заслужава(както и ние). А Вучич скоро беше си го преизбраха с голямо мнозинство. Сърбите ги мори великосръбският шовинизъм и хич не ги жали. Ако имаха малко мозък в кратуните, а не боза, нямаше да позволят Милошевич да ги забърка във войните и да се върнат назад със 100 години. Идиотщините, които забъркаха с косоварите ги дръпнаха още толкова. България беше далеч зад тях и въпреки лукановите и виденови зими, сега и дишат праха.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мрън мрън ,ама не каза,че е българин , даже каза нещо грозноватичко - ми то сега македонците се пишат на българи ,та да вземат европийски паспорт ,инак много ни мразят .
73
10
 
5
 
! Отговори
за 72 преди 3 години
До Анонимен ОЩЕ ИМА АНТИСРЪБСКИ *** НА КОИТО НАЦИЗМА ИМ СЕ ПОКАЗВА ОТ ДЖОБА.
72
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато България няма армия, която да може да се конкурира на съсед ите държави, просто няма смисъл да се мисли за каквато и да е вътрешна и външна политика! Ако България е военен фактор, друга песен всички ще пеят!
71
22
 
5
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Сърбите имат исторически много сериозен повод да ни мразят. Не забравяйте, че те са били инициатори на това да се обединим и спрем османлиите. Ама ние сме се врътнали като лека жена и сме пуснали ордите през земите си. Е, после сърби и румънци се оправиха. Нямат и 100 години да са били под робство. Ама ние сме яли здраво хурката.