Революция във всяка чиния

The Revolutionary Dining Room & Bar е място за кулинарни бунтари
19 сеп 2020 10:04, Александър Попов
0

Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за "революция във всяка чиния".

Всъщност, концепцията е видна още с влизането - интериорът отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн до Стив Джобс. Непокорни, бунтовници, гении и икони – всички те са на почит тук, включително и българите, допринесли за развитието на страната ни.

В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята.

"Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове - обожавала е черен хайвер с червено вино!", разказа шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени "Калмари карбонара", съчетаващи морски деликатес и паста сос.

В същото време провокацията не е на всяка цена.

"Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава - едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация", допълва авторът на менюто.

А менюто ще ви изненада с разнообразни интерпретации на познати вкусове  - от веган тартар от цвекло, през супа "Минестроне Дженовезе" до неповторимото телешко по милански със зелева салата и зелена ябълка. Кулинарното пътешествие завършва с десерт и ако поръчате Affogato “Al Rovescio”, шефовете ще го приготвят на масата пред вас.

Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят. В екипа му са су-шефове Михаил Цветков и Веселина Чилева, а мениджър на ресторанта е Атанас Нанов, работил в световноизвестни ресторантьорски и хотелиерски вериги в САЩ.

Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна - Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея, но разбира се, има внимателно селектирана листа от местни и италиански вина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: The Revolutionary Dining Room Bar
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари