Жизел Бюндхен, Наоми Кембъл... Как са открити големите модели?

Пътят им в началото на кариерата им
23 окт 2020 20:51, Дарена Найденова
5
Жизел Бюндхен, Наоми Кембъл... Как са открити големите модели?
Снимка: БГНЕС

Модната професия е една от мечтаните за всяко момиче. Да се разхождаш с красиви дрехи пред погледите на най-известните хора в света и да ти плащат за това си е направо подарък. Дамите и господата, които виждаме всеки ден по модните подиуми и в рекламите винаги са ни служили като вдъхновение за тоалетите, които да носим през всеки сезон.

Но разходката по подиума не е толкова лесна. За да стигнат до известни марки и милионните сделки, моделите трябва да тренират усърдно, да се подлагат на строги диети и най-важното – да изглеждат красиви. През последните години разнообразието в модната индустрия става все по-голямо и виждаме жени и мъже от всякаква култура и с различно телосложение. Дизайнерите вече не правят дрехи само за слабите, което се приема изключително добре от феновете.

Всеки известен модел обаче е тръгнал отнякъде. Някой го е забелязал и му е дал шанс да започне своята кариера. Изкачването по стълбицата на успеха вече зависи от таланта и отдадеността на всеки. Синди Крофорд, Жизел Бюндхен, Наоми Кембъл и още известни имена от модата някога са били обикновени момичета. След това, както се казва, всичко е история.

Ето как някои от най-известните топмодели са били открити.

1. Синди Крофорд

Преди да краси кориците на множество модни списания, Крофорд е била скромно момиче, живеещо в малкия град ДеКалб в Илинойс. Докато един ден фотограф не я помолил да я снима около басейн за местно издание. Така се ражда интересът на Синди към модата и тя решава да замине за Чикаго. В големия град моделът подписва с агенцията „Elite“ и започва бавно да върви към световна слава.

2. Жизел Бюндхен

Един от най-високоплатените модели в света, Жизел Бюндхен, е открита по доста интересен начин. Докато си похапва сандвич в търговски център в Сао Паоло, Бразилия, тя е забелязана от модни скаути, които набират момичета за конкурс. Това, което направило впечатление, била височината на момичето – 182 см.

Жизел прави дебюта си на модния подиум на 14 години, след което показва красотата си в Ню Йорк и Европа. На 16 вече е част от моделите на Оскар де ла Рента, а година по-късно участва в модното дефиле на марки като „Alexander McQueen“, „Dolce & Gabbana“ и „Versace“.

Освен успешната си модна кариера, Бюндхен може да се похвали и с кратки роли във филми като „Дяволът носи Прада“, „Такси“, както и със собствена книга – „Уроци: Пътят ми към смисления живот“.

3. Наоми Кембъл

Кембъл е била само на 15 години, когато скаутът на компания „Pennington Models“ Бет Болт я открива. „Една жена дойде при мен и ме попита дали някога съм мислела да ставам модел. Първоначалната ми реакция беше изненада и щастие“, казва Наоми пред Guardian.

Бъдещата модна кариера на момичето предизвиква спор у дома. Майка ѝ иска Кембъл да остане и да завърши училище, но тя решава да тръгне по своя път и се свързва с Бет. На срещата между двете, Болт разделя косата на Наоми на път, гримира я и я качва на покрива на сградата, за да направи няколко черно-бели снимки. Тогава моделът е още с училищната си униформа.

„Тогава мама каза, че може да стана модел, ако това не пречи на ученето“, допълва звездата. През 1990 година Кембъл е провъзгласена за мегамодел. Освен това тя се превръща в един от най-добрите модели за 90-те години и става лице на множество модни марки. Наоми се превръща и в първия чернокож модел на корицата на Vogue.

А каква еисторията на Кейт Мос, Уини Харлоу, Алесандра Амброзио и други супермодели, вижте в  Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
До 1 и 2: преди 3 години
Тия конкурси са суета. И какво като Латинска Америка има много мис Свят? Нещо да се е подобрил живота на латиносите? Да не говорим, че нашата най-успешна участничка в тези конкурси дълго време имаше агенция точно да доставя свежо месо на чичковци, политици и мутра, а сега е алкохолизирана лелка, която се бие със съседите си.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще ви кажа как са открити... В момента е модерно за такива откривания му викат Me too... Ама га ядоха кифтетата не реваха...