Камала Харис - жената, която промени историята в САЩ

Тя ще влезе с Джо Байдън в Белия дом
10 ное 2020 20:40, Дарена Найденова
59
Камала Харис - жената, която промени историята в САЩ
Снимка: БГНЕС

Камала Харис – жената, която сътвори история в Америка9 ноември 2020 18 00Името ѝ ще се помни дълго времеСнимка: БГНЕС
Америка избра! След три дни броене на бюлетини, безброй часове пред телевизорите и хиляди постове в социалните мрежи, светът научи името на новия президент на САЩ. Победата отиде при Джо Байдън, който може да се похвали с исторически успех. Той се превръща в президента, който получава най-голяма подкрепа от избирателите, печелейки повече от 70 млн. гласа и обръщайки резултата в два ключови щата, в които Доналд Тръмп водеше дълго време.

С Джо Байдън обаче в Белия дом влиза и още един човек. Това е Камала Харис, която също сътвори история. Тя се превръща в първата жена вицепрезидент, първият чернокож вицепрезидент и първият азиатски потомък, който се сдобива с тази чест. Съпругът ѝ – Дъглас Емхоф, пък се превръща в първия „втори“ господин в Белия дом.

„Аз може да съм първата жена в Белия дом, но няма да бъда последната“. Това заяви Харис пред многолюдната аудитория в щата Делауеър, където тя и Байдън отпразнуваха победата. Само минути след като всички медии обявиха, че президентът на САЩ е сменен, улиците в големите градове се изпълниха с щастливи хора, които празнуваха. Историята беше пренаписана и този път всички се надяват последиците да бъдат положителни.

Коя обаче е Камала Харис? Как тя стига до Белия дом и дали нейната фигура не извоюва първото място на Байдън?

Закърмена с активизъм
Камала Деви Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, Калифорния. Майка ѝ – Шамала Гопалан – е биолог, чиято работа върху гена на прогрестероновия рецептор стимулира работата в изследванията на рака на гърдата. Тя пристига в Америка от Индия през 1958 година, когато е 19-годишна. Започва да учи в университета Бъркли и е студентка по диетология и ендокринология. Получава докторска степен през 1964 година.

Бащата на Харис – Доналд Дж. Харис – е почетен професор по икономика в Станфордския университет. Той пристига в САЩ от Британска Ямайка през 1961 година за магистърско обучение в Бъркли, получавайки докторска степен по икономика през 1966 година.

Вижте още за Камала Харис в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще влязат ще разпореди съдът, а не неолибералните медии и социални мрежи.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще влязат,щом Буш ги поздравил-връща жеста от 2000г.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наколенките в магазините свършиха
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още помним какво правеше Кондолиза.