Сладолед от тофу изстреля напред Виолина в MasterChef

Тя е първият полуфиналист в кулинарното шоу
16 ное 2020 14:26, Александър Попов
14
Сладолед от тофу изстреля напред Виолина в MasterChef
Снимка: MasterChef

Хоби готвачите в MasterChef се изправиха пред доста сложни задачи, част от които дори бяха на границата на невъзможното. Най-добре с тях успяха да се справят две дами – Виолина Маринова и режисьорката Неда Соколовска.

Първата изненада за претендентите за голямата награда в шоуто бе кутията на MasterChef. В нея беше скрито едно малко съкровище, което е в основата на много класически рецепти, а именно – пъдпъдък и пъдпъдъчи яйца.
За 60 минути участниците трябваше да приготвят ястие, в което да участват и двата продукта, а победителят получи правото да отиде на последния master клас за сезона, както и да избере своя опонент в него от двамата си подгласници.

За първи път Виолина не се уплаши от кутията и бе абсолютно уверена в своята рецепта. Тя попадна в топ 3 заедно с Митко и Ивайло, а нейният бонбон от пъдпъдък с пастет от гъби, сос Велуте и майонеза от коприва й отреди място в последния master клас за сезона.

За свой опонент тя избра Краси. Двамата приготвиха успоредно с Chef Михалчев сладолед от тофу с мочи, юба и карумеяки. Виолина отново се справи много добре, тенденция от последните няколко изпитания, и си заслужи значката за имунитет и сигурно място на полуфинала в MasterChef.

"Радвам  се страшно много, защото това  беше възможност, която не съм  имала досега! Положих страшно  много усилия, за да я имам  и мисля, че заслужавам това. Наистина никога не съм усещала такава силна емоция!", каза развълнувано Виолина Маринова.

Веднага след уникалния master клас, останалите участници бяха подложени на последния стрес тест за сезона.  
А задачата в него граничеше с невъзможното. За 30 минути хоби готвачите, които взеха участие в него, трябваше да приготвят шоколадова сфера с пълнеж от сладолед и заливка от тофи карамел.

Ивайло, Елени, Митко, Файчето не успяха да се справят със задачата. Те получиха директно черни престилки и ще участват в предстоящата елиминация. Единствено Неда успя да се справи със задачата и то приготвяйки не една, а две сфери с уникален вкус и качества. Режисьорката получи правото да подари втората сфера на някой от участниците. Тя избра Ивайло, защото "най-много провалилият се трябва да получи втори шанс". Оказа се, че втората чиния е по-добра от първата, приготвена от Неда и това спаси Ивайло от предстоящата елиминация.

Ивайло обеща да се реваншира за този шанс, даден му от Неда и когато си отвори дюнерджийница да кръсти един на нейно име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Виолина МариноваMasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ония ден на обяд ям и нищо не усещам! бам, ни вкус ни мириз в устата! дъвча и се виждам пътник с корона .... и изведнъж чета - обедно меню с тофи. А! това обяснява всичко
10
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
това няма да го близна, от тая Соя, само Соеви момчета, с меки и малки пишлета!
9
1
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Аз пък съм бачкал в Лондон в три петзвездни хотели с топ кухни и доста от готвачите са татуирани и са мега професионалисти. Никой не му пука как изглеждаш в чужбина. Имахме сервитьори на по 50+ години.
8
7
 
8
 
! Отговори
Настоящ готвач преди 3 години
Само като видя някакав затворник нататуиран целият от главата по ръцете и ми се повръща вече.Ако някой от тези си мисли ,че в нормалният свят някой ще ги допусне такива у.p.0.Dи в кухня да готвят на клиенти нещо се е объркал и е за психиатър. Само в БГ може да видиш подобни пропаднали екземпляри в помийнишоу програми правени от психически болни ненормални и освидетелствани психопати.Работил съм на много места от Виена до Ню Йорк.Такъв няма да го вземат даже в мексикански квартал.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извратенящина....Хоби- готвачи, а какви засукани продукти ползват - течен азот, обогатен уран, петрол сорт 'брент'
6
1
 
7
 
! Отговори
неттанб преди 3 години
Тая кака ми прилича на оня от Междузвездни войни - Джар-Джар Бингс...
5
0
 
8
 
! Отговори
Тюрлюгювеч преди 3 години
Ах каква телевизионна драма драги зрители!Каква поредна телевизионна драма!Чак да не повярва човек!Сега една седмица няма да мога да спя от мисли и нерви
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за Виолина или Файчето . другите са ми неприятни , а тоз ухиления кат пааача Митко го набутват напред и това мн дразни
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялото на носа от фотографа ли е или от журито?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма глупост не бях чувал...Айде, време е вече да направите шоу с хоби-лекари и истински лекари и да правят любителски операции на ентусиазирани доброволци.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В село Равнец откриха че излъчването на MasterChef разнася коронавирус и го забраниха!