Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?

Желанието им за финансова независимост провокира търсенето на нови начини
104
Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?
Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл разговаряха с Опра Уинфри в рамките на интервю в неделя вечер, излъчено по CBS, чиято цел беше да покаже живота на двойката година, след като напуснаха кралското семейство, пише Bloombergtv.bg като цитира Yahoo Finance.

Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, като Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Още по темата

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е заплатила пет милиона долара за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона долара, посочват от Forbes.

В допълнение към това Хари и Меган дариха три милиона долара към Суверенния грант на Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в тяхната Frogmore Cottage в Уиндзор след заминаването им.

Суверенният грант, финансиран отчасти от британските данъкоплатци, по-рано допринасяше за около 5-процентен дял от общите доходи на двойката. Към момента той е използван за финансиране и подкрепа на официалните задължения на кралицата, включително пътувания, сигурност, служители и поддържане на сградата.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуъл, които са оценявани на около 1,2 милиарда долара.

New York Times съобщи, че принц Хари и принц Уилям са получавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна.

Въпреки това Хари и Меган вече няма достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.
Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, която е оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на до 100 милиона долара.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., беше отложен.

Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя и увеличават влиянието си извън кралското семейство.

И все пак опасенията сред експертите остават за потенциални щети върху образа на британската монархия, имайки се предвид, че кралското семейство инжектира около два милиарда долара в британската икономика всяка година според Brand Finance.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
12
 
! Отговори
Чи преди 3 години
Чи те йофтино колибка са си купили,тя мойта по скъпа. И как горгите шъ живеят с толкоз малко милиони? Вай,вай.
69
1
 
25
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Рижият,показва колибата в която трябва да се върне тази,която го накара мисли с долната глава.Този екземпляр,трябва да бъде изхвърлен зад "оградата" на кралството,да го оставят сам да се оправя в живото. Фльорца с бурно минало,разказа играта на всички в монархията.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъмничарчето заслужава приз за актьорско майсторство, сценарий и режисура! Бравос! Сега остава да видим дали английската къртица ще я сготви като лейди Ди, която също го играеше бунтарка.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Публичните им изяви са 0, щото Харито все едни и същи приказки дрънка /на две лекции/и вече не го канят, няма мозъчен капацитет момче, то и за това образованието му клони към същата тази 0
66
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До do Krom - Чърчил, който ние българите основателно мразим защото и той ни е ненавиждал е основоположник на доктрината на терора. Вади от затворите престъпници и ги превръща в специални части сеещи хаос и терор в германския тил. Твърди се, че това е първообраза на днешния SAS който е еталон при спецчастите. А и самите германци са ги уважавали като противник.
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкичките, що не вземат да се хванат на нормална работа да видят, как живеят всички останали хора.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, пожелаха да са финансово независими, такива са, пари от тати НЕ, само че начина да се домогват до средства е доста гнусен и долен - интервюта в които да плюеш този който до сега те е хранил, апропо каза ли че баща му е върнал от тяхно име парите от хазната.Долнопробни нищонеправещи ***!!! безполезни същества от които света няма нужда
63
0
 
14
 
! Отговори
ОТКАЗВАМ! преди 3 години
Призовавам българите - разумни, мъдри и почтени хора - не учавствайте в това шоу!Ние, консуматорите на тези ***, даваме шанс на подобни шарлатани. Имаме по-интересни и стойностни неща да четем. Не кликвам повече на тази воня. Мегън и Хари да си правят милионите, търгувайки паметта на Даяна. Аз няма да участвам в това като кипувач!ОТКАЗВАМ!
62
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До do Krom - е хайде, щом казваш. Никой не отрича американската подкрепа. Освен една определена прослойка, която твърди, че не е имало и Лендлийз за Русия, но това е друго. Обаче освен подкрепа и топки трябват, драги. Англичаните надвиха Ервин Ромел в Африка и го обърнаха под Тобрук. А това е Пустинната лисица, не кой да е. В битката за Британия Спитфайъри-те дори превъзхождат Луфтвафе. А като войници са твърди. Ако някой е основал спецчастите, това са те, вярвай. Така че, айде пак.
61
0
 
7
 
! Отговори
Май му ни те преди 3 години
знаят само Циркаджийски номера!
60
0
 
15
 
! Отговори
мимоходом преди 3 години
Хари дори и не се сеща в какъв филм го вкараха и няма да има излизане от него.Или е голям наивник, или има друга цел с отмъстителен план.Едно е ясно - отряза си окончателно всички връзки със семейството си.Остана му само една алчна, подла, безогледна и истерична жена.Нищо ново под слънцето - отмъщението на втория син, подхранвано и подпомагано от компрометирана и добре използвана съпруга.Това интервю е насочено против баща му и брат му - наследници на короната.Голям резил за Хари.
59
0
 
11
 
! Отговори
Абе тея преди 3 години
Бяха казали, че няма да се плодят повече, понеже ги е грижа за климатичните промени. Сега тая що е надула корема пак? А с всяко дете издръжката се покачва, в сучай ,че нарита Харито, като му свършат парите.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПРА ЩЕ ВРЪЩА РУБЛИТЕ, СЛАБО ИНТЕРВЮ.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доскоро ме вълнуваше само къде е Рачков, сега вече се вълнувам за Мега и Хари. Ееееххх, каква невероятна футболна драма, уважаеми зрители ахахахаххахахахха
56
0
 
12
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Ще печелят от скандали, лъжи и т.н. А и това е начин да си отмъстят, че не им плащат масрафа по света.
55
1
 
28
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Това интервю беше много недостойно за човек с благородническа титла. Чак аз се почувствах неудобно, въпреки че не им следя живота и скандалите.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koi plasta za reklamata na pedofilite?
53
3
 
7
 
! Отговори
do Krom преди 3 години
Англичаните да са победили Нацистка Германия?! Я пак?Без подкрепата на САЩ по време на войната и благодарение на това, че Руснаците с подкрепата на САЩ и останалите са приключили в един момент войната е помогнало на англичаните. Иначе е било въпрос на (малко) време и тях да ги окупират. Нямало е да бъде по-различно от Полша или Франция.
52
0
 
23
 
! Отговори
Бети Ту преди 3 години
Едно е да четеш Квартеронката от Майн Рид, друго е да ти е дома всеки ден!
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах сериалчето на Нетфликс. Имаше напудрени неща, но имаше и реалистични. Кралицата - абсолютно куха и празна фигура, необразована, задръстена личност; останалите особи също празни черупки. Да им се не начуди човек на ингилизите, държат ги всичките там милиардери само заради традиция и показност; стотици милиони паунди лапкат годишно от хазната и се гаврят с обикновените данъкоплатци. Ми то си е гавра да ги хрантутят хората, а те им се катерят по главите, че и претенции да имат на страдалци.