Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?

Желанието им за финансова независимост провокира търсенето на нови начини
104
Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?
Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл разговаряха с Опра Уинфри в рамките на интервю в неделя вечер, излъчено по CBS, чиято цел беше да покаже живота на двойката година, след като напуснаха кралското семейство, пише Bloombergtv.bg като цитира Yahoo Finance.

Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, като Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Още по темата

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е заплатила пет милиона долара за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона долара, посочват от Forbes.

В допълнение към това Хари и Меган дариха три милиона долара към Суверенния грант на Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в тяхната Frogmore Cottage в Уиндзор след заминаването им.

Суверенният грант, финансиран отчасти от британските данъкоплатци, по-рано допринасяше за около 5-процентен дял от общите доходи на двойката. Към момента той е използван за финансиране и подкрепа на официалните задължения на кралицата, включително пътувания, сигурност, служители и поддържане на сградата.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуъл, които са оценявани на около 1,2 милиарда долара.

New York Times съобщи, че принц Хари и принц Уилям са получавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна.

Въпреки това Хари и Меган вече няма достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.
Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, която е оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на до 100 милиона долара.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., беше отложен.

Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя и увеличават влиянието си извън кралското семейство.

И все пак опасенията сред експертите остават за потенциални щети върху образа на британската монархия, имайки се предвид, че кралското семейство инжектира около два милиарда долара в британската икономика всяка година според Brand Finance.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
39
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това е положението, Принц Хари уреди кралското семейство със снаха с афроамериканска кръв и проблемите на кралската фамилия не закъсняха, първо ги набедиха за расисти, после Меган се оплака, че Кейти я разплаквала и почти стигнала до самоубийство, Хари ще го отбият от яслите на кралската хранилка, а се канят да го лишат и от наследство...Меган милата пак ще трябва да я утешават изповеднички като Опра Уинфири, а Принц Хари ще излезне на пазара на труда и ще нареди на опашка до роднините на Меган
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимат парите, защото и двамата бяха част от кралското семейство иначе никой нямаше да ги е чувал.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им имам ядовете на тия бройлери. Самата монархията е пълна измишльотина, а концепцията, че някой по рождение и дефиниция е по - висш от теб и близките ти е извратена. Но те ингилизите бледни са изплеснали отдавна, така искат - държат си ги онези кърлежи, тяхна си воля.
7
1
 
25
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Баба Лизи му спря кинтите и рижавото полОдЕ хехе - подписаните сделки са жълти стотинки за тоя - само сватбата му е 320 милиона паунда... Свикнал е да има ВСИЧКО, а сега- опс! МаГаркъл няма нужда от коментар - каквото и да кажем ще е расистко :) нищо, че не е черна хаха Тепърва падението ще ни изумява с грандиозния си мащаб :) но пък няма да чуем за процес срещу педофила принц Андрю, сещате се ;)
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво значи кралското семейство да инжектира 2 млрд долара всяка година, като доколкото аз знам, са на държавна издръжка, освободени от данъци и тн?
5
0
 
35
 
! Отговори
41410 преди 3 години
Преди десетина дни Хари даде самостоятелно интервю, вкоето се видя как пие чай на горната открита платформа на автобус, как моли на вратата на непознати хора да ползва тоалетната им, да лази в кал, да предолява препятствия като риалити формат. Явно, така е по договор. Истината е, че двойката "бунтари" са си обикновени некадърници. Сега са лапнали няколко милиона от интервюто сОпр. Като ги похарчат, пак ли ще ни занимават с небивалиците си? Безперспективни ***.
4
0
 
31
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Хари един ден ще наследи точно НИЩО!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Печелят, като занимават цял свят с простотиите си, все едно малко са проблемите на хроата за принца на Англия да се тресат сега. Хайде стига сте ни занимавали с тях.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станаха медийни звезди. Озакваме поредната реалити боза, за да запълно огромната дупка, оставена от огромният *** на Ким Кардашиян и глупавото и риалити шоу, дето беше на теливизията цели 14 сезона. Колкото и смешно д азвучи, доходите на епизод са десетки милиони, а усилията са почти нулеви.
1
1
 
54
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Що не жиеят в къща за 300 хил долара като всеки американец? Сега ще изкарват пари като изнасят клюки от кр семейство.... По долно от това не се сещам...