От куртизанка до принцеса убиец - историята на Маргьорит Алиберт

Вижте любопитната й съдба
12 мар 2021 00:05, Екип на Tialoto.bg
7
От куртизанка до принцеса убиец - историята на Маргьорит Алиберт
Снимка: IStock

Маргьорит Алиберт е една от най-обсъжданите личности през миналия век. Афера с Едуард VIII, убийство на египетски принц, изнудване на британското кралско семейство и гръмовен процес – това са само няколко акцента от нейния живот.

Тя обаче успява умело да се измъква, избягвайки всеки път наказанието.

Животът на Маргьорит обаче е изпъстрен с трудности – детството ѝ преминава в бедност, после години като проститутка, нещастни бракове и липса на взаимна любов, разказва Marie Claire.

Изглежда обаче, че всички неприятности, сполетели Алиберт, само каляват нейния характер и я мотивират да не се отказва, дори когато ситуацията стигне до задънена улица.

Маргьорит е родена на 9 декември 1880 г. в Париж в бедно семейство, което едва свързва двата края. Често е била наказвана, дори е бита. Една ужасна трагедия разделя живота на Маги, както я наричали, на „преди“ и „след“.

Малкият ѝ брат е блъснат от кола и умира на място. Обезумели от мъка, родителите обвинили дъщеря си за смъртта на детето и я изпратили в интернат за момичета. Тя обаче избягала, неспособна да устои на тежките условия на живот в институцията.

Маргьорит се скитала по улиците няколко години, едва оцелявайки без пари. По-късно забременяла, но така и не разкрила името на бащата на детето. Родителите на Маги обаче ѝ помогнали и изпратили новороденото момиче при далечни роднини във френската провинция.

Няколко години по-късно се запознава със собственичката на публичния дом мадам Денант, която ѝ помага да изгради „кариера“ като елитна куртизанка. Сред клиентите на дома имало много богати и влиятелни мъже. А Маги се превърнала в едно от най-популярните момичета сред френския елит.

Така минават няколко години, докато срещнала първия си съпруг, който ѝ осигурява бляскав и богат живот. Но бракът им не продължил дълго, оказало се, че мъжът ѝ имал и друг брак и в крайна сметка избрал първата си жена.

Повратната точка – срещата с Едуард VIII

Повратната точка в живота на Маргьорит е през 1917 г. Една от елитните куртизанки я среща с члена на британското кралско семейство Едуард VIII.

Принцът на Уелс бил на 23 години и приятелите му решили да му уредят забавление, като избрали за него най-добрата жрица на любовта в Париж. А именно Маги.

Двамата се срещнали в хотел „Крийон“ в Париж, а принцът се влюбил в очарователното момиче. Между тях избухнал страстен романс, който продължил почти една година – двойката тайно се срещала в уединени кътчета на френската столица, за да не узнае обществото за връзката между наследника на британския трон и проститутката.

Страстите обаче утихнали и след 13 месеца монархът прекъснал отношенията си с Маргьорит. Тя обаче не била много разстроена от раздялата с принца, в плановете ѝ влизали по-влиятелни хора.

Вторият брак, вече е принцеса

През 1921 г. Алиберт се запознава с втория си съпруг, египетския принц Али Фахми Бей. В момента на съдбоносната среща Маги придружавала влиятелен френски бизнесмен, но това не притеснило арабския принц и той започнал упорито да търси начин да се срещне с нея и да я ухажва.

Една година по-късно той ѝ предложил брак, като предложението хвърлило в размисъл Алиберт – в крайна сметка бракът с толкова влиятелен човек, който бил представител на съвсем различна култура, е сериозна стъпка.

Тя приела, но бракът бил обречен от самото начало – принц Али Фахми мечтаел за кротко момиче, което да посвети цялото си време и внимание на семейството си. Но Маргьорит била различна, обичала развлеченията, приключенията, искала да пътува и да се забавлява.

Освен това двойката имала проблеми и в спалнята – Маргьорит била въплъщение на сексуалността, а египетският принц не проявявал и най-малък интерес към плътските удоволствия. По това време в Кайро тръгва слухът, че съпругата на принца е просто прикритие за неговите гей наклонности.

Двамата живеят заедно няколко години в непрекъснати кавги. И една от тях се превръща в последната в съвместния им живот.

Вижте още от историята на принцесата убиец в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
БСП винаги са харесвали куртизанките защото си приличат ....въпрос на подход и област на реализация...
3
5
 
12
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
Ех..това е като историята на моя живот
2
2
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Младежи, пазете се и стойте далече от куртизанките - това е рецептата да провалите живота си!
1
4
 
13
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
А моето зеле от прекрасно се превърна във вонящо. Виновно е глобалното затопляне. То просто не можа да понесе жегите и се вмириса. Сега вони!