Ще облече ли Хари отнетата му военна униформа?

Кралицата трябва да вземе куп административни решения
15 апр 2021 13:26,
27
Ще облече ли Хари отнетата му военна униформа?
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II е потопена в организацията на подготовката за погребението на херцога на Единбург, което ще се проведе в параклиса на замъка Свети Георги от Уиндзор следващата събота, 17 април. Но това не е лесна задача, тъй като тя е изправена пред някои доста сложни въпроси за това кой трябва да присъства на събитието и кой не, тъй като присъствието е ограничено до 30 души поради лимита за сбирки, в сила поради пандемията или за това кои членове на кралското семейство трябва да носят военната униформа, която изисква техният ранг.

Една от темите, която буди най-голям интерес е дали принц Хари най-накрая ще облече униформа с различните армейски медали, които е получил по време на кариерата си в армията, съобщава "Hola".

През февруари кралицата отне от внука си военните почести и различни кралски отличия, които да бъдат разпределени между останалите членове на кралската фамилия след официалното напускане на херцозите на Съсекс от институцията. Следователно, както уверява британският таблоид "Дейли мейл", има голяма вероятност принц Хари, за разлика от брат си, херцога на Кеймбридж, и баща си принц Чарлз, да не носи униформа, но да носи някои от медалите, които са му били присъдени по почетен начин, макар че това би означавало да бъде единственият член, който не може да козирува при преминаване на ковчега, тъй като е разрешено само ако е в униформа.

Сред почетните знаци, които би могъл да носи е Звездата на Рицаря Командир на Великия кръст на Кралския викториански орден, отличителните знаци на Кралския морски корпус, Крилата на армейския въздушен корпус и пагоните на раменете. Кралският експерт Ричард Фицуилямс обаче е уверил, че братята ще присъстват на погребението на дядо си с официалното военно облекло, за да избегне впечатлението за отчуждаване между тях и да не станат център на внимание.

Друг член на кралското семейство, който нашумя с молбата си, е принц Андрю, син на кралица Елизабет II. След 18 месеца оттегляне от публични задължения поради скандала, който го свързва с Джефри Епщайн, херцога на Йорк изрази пред монарха желанието и намерението си да облече униформата на адмирал на погребението на херцога на Единбург. Бащата на Евгения и Беатрис е назначен за почетен вицеадмирал на Кралския флот през 2015 г. и повишаването му в адмирал е планирано на 60-ия му рожден ден през 2020 г., но този акт е отложен до изясняване на правния му спор и възобновяване на публичните му задължения. Следователно, кралицата трябва да се съгласи в рамките на 24 часа дали синът й, херцогът на Йорк, ще може да покаже ранга си на адмирал, въпреки че все още не е повишен, нещо, което предизвика голямо раздвижване в Бъкингамския дворец, а също в британски общество.

Друг проблем, който изглежда стои през последните часове в британската преса е, че Елизабет II може да седи сама по време на погребението, за да спазва правилата и ограниченията за сигурност поради пандемията. Съвременните закони изискват нито един служител на погребението да не седи на разстояние по-малко от шест фута от тези, с които не съжителства или не са част от същата семейна общност. В момента кралицата живее с някои членове на персонала на двореца, така че е възможно някой от тях да седне до нея по време на церемонията.

Според "Телеграф" този член може да бъде Арчи Милър-Бейкуел, частен секретар на херцога на Единбург. Освен това, според правилата, всички присъстващи трябва да носят маска и няма да могат да пеят по време на погребението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият майтап е, че единствените двама от кралското семейство , които са били на война и в директни бойни действия - Хари и чичо му Андрю, и двамата са с отнети униформи и нямат право да представляват ангийската армия. Апропо за английската армия, тия , три пъти правят пълна експедиция да качат Западния мъчителен път на Еврест с кислород и не могат, нещо което Проданов направи без кислород.... Да пускаш бомби над мирно население е лесно ( справка Дрезден, Ирак, Афганистан)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важна за човечеството информация. Преместих си го в другия крачол.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му дадът един камуфлаж с кубинки и готово. Какво има да го мислят толкова.
14
2
 
4
 
! Отговори
Bulgaria преди 3 години
До АнонименИзвинете, Вие служили ли сте на Отечеството? Защот този принц, както всички от кралските семейства, не само в Британия, служат! Принца има 22 години активна служба във ВМС на кралството и участва във Фолкледнската война. Има чин вицеадмирал от флота, и трябваше на 60тата си годипнина да стане адмирал. Но майка му отказа повишението, заради скандала с някакъв мафиот, заради което принца последните 2 години не участва в официалните дейности на семейството! Така е в империята....
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога пък син Андрю се е качвал в хеликоптер, че е получил орден чак?
12
3
 
1
 
! Отговори
на кого ги е дала?? преди 3 години
Действа като истинска мутра и шуробаджаначка. Още едно доказателство, че най-добре е човек да работи за себе си.
11
0
 
0
 
! Отговори
на кого ги е дала?? преди 3 години
Действа като истинска мутра и шуробаджаначка. Още едно доказателство, че най-добре е човек да работи за себе си.
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да отива в конюшнята при оня рижавия дето му е одрал кожата...
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая па жена, за какво й е униформата на Хари, та не си гледа внуците?! Да не й бае случайно?
8
0
 
10
 
! Отговори
Точно преди 3 години
До KromПо време на Пуническите войни (срещу Картаген) е загинало 10% от римското мъжко население и 25% от сенатът. Затова някои нации правят империи, а други им слугуват и хейтят.
7
5
 
2
 
! Отговори
Последния софиянец преди 3 години
Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена!
6
0
 
16
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Ох, защо ние българите разбираме от всичко бе, хора? За мен е похвално, че техния елит служи във Въоръжените сили. Англосаксонците са войнствени и винаги са залагали на това. От средновековието историята им е пълна с войни и конфликти. Дали нашите *** елити са по добре "стоящи"? Вземете примерно военните ни министри. С какво да се гордеем? Тези хора поне носят униформата си с гордост и са служили на страната която управляват. Исторически не ги харесвам, но хайде да сме обективни.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Мата Хари ли иде реч?Гешев намери ли я?
4
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Доктор преди 3 години
Е само работа и отваряте на тая женица... Целия Албион върти, сега и с организационни работи да се занимава ц ц ц
3
7
 
0
 
! Отговори
До Кики преди 3 години
Кажи *** коя е тая униформа чита изчигъртам *** ши та ръчкам кат стара бричка ***
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
розова рокля и чехли по ще му отиват. британците ненавиждат предатели и лигльовци
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще се опомни до къде се е докарал.