Ще облече ли Хари отнетата му военна униформа?

Кралицата трябва да вземе куп административни решения
15 апр 2021 13:26,
27
Ще облече ли Хари отнетата му военна униформа?
Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II е потопена в организацията на подготовката за погребението на херцога на Единбург, което ще се проведе в параклиса на замъка Свети Георги от Уиндзор следващата събота, 17 април. Но това не е лесна задача, тъй като тя е изправена пред някои доста сложни въпроси за това кой трябва да присъства на събитието и кой не, тъй като присъствието е ограничено до 30 души поради лимита за сбирки, в сила поради пандемията или за това кои членове на кралското семейство трябва да носят военната униформа, която изисква техният ранг.

Една от темите, която буди най-голям интерес е дали принц Хари най-накрая ще облече униформа с различните армейски медали, които е получил по време на кариерата си в армията, съобщава "Hola".

През февруари кралицата отне от внука си военните почести и различни кралски отличия, които да бъдат разпределени между останалите членове на кралската фамилия след официалното напускане на херцозите на Съсекс от институцията. Следователно, както уверява британският таблоид "Дейли мейл", има голяма вероятност принц Хари, за разлика от брат си, херцога на Кеймбридж, и баща си принц Чарлз, да не носи униформа, но да носи някои от медалите, които са му били присъдени по почетен начин, макар че това би означавало да бъде единственият член, който не може да козирува при преминаване на ковчега, тъй като е разрешено само ако е в униформа.

Сред почетните знаци, които би могъл да носи е Звездата на Рицаря Командир на Великия кръст на Кралския викториански орден, отличителните знаци на Кралския морски корпус, Крилата на армейския въздушен корпус и пагоните на раменете. Кралският експерт Ричард Фицуилямс обаче е уверил, че братята ще присъстват на погребението на дядо си с официалното военно облекло, за да избегне впечатлението за отчуждаване между тях и да не станат център на внимание.

Друг член на кралското семейство, който нашумя с молбата си, е принц Андрю, син на кралица Елизабет II. След 18 месеца оттегляне от публични задължения поради скандала, който го свързва с Джефри Епщайн, херцога на Йорк изрази пред монарха желанието и намерението си да облече униформата на адмирал на погребението на херцога на Единбург. Бащата на Евгения и Беатрис е назначен за почетен вицеадмирал на Кралския флот през 2015 г. и повишаването му в адмирал е планирано на 60-ия му рожден ден през 2020 г., но този акт е отложен до изясняване на правния му спор и възобновяване на публичните му задължения. Следователно, кралицата трябва да се съгласи в рамките на 24 часа дали синът й, херцогът на Йорк, ще може да покаже ранга си на адмирал, въпреки че все още не е повишен, нещо, което предизвика голямо раздвижване в Бъкингамския дворец, а също в британски общество.

Друг проблем, който изглежда стои през последните часове в британската преса е, че Елизабет II може да седи сама по време на погребението, за да спазва правилата и ограниченията за сигурност поради пандемията. Съвременните закони изискват нито един служител на погребението да не седи на разстояние по-малко от шест фута от тези, с които не съжителства или не са част от същата семейна общност. В момента кралицата живее с някои членове на персонала на двореца, така че е възможно някой от тях да седне до нея по време на церемонията.

Според "Телеграф" този член може да бъде Арчи Милър-Бейкуел, частен секретар на херцога на Единбург. Освен това, според правилата, всички присъстващи трябва да носят маска и няма да могат да пеят по време на погребението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари