Ще се промени ли животът на Уилям и Кейт, когато Чарлз стане крал?

Ще има значителни трансформации в статута на двойката
20 апр 2021 22:52, Екип на Tialoto.bg
30
Ще се промени ли животът на Уилям и Кейт, когато Чарлз стане крал?
Снимка: БГНЕС

Смъртта на 99-годишния принц Филип напомни на британците, че ще дойде времето, когато управлението на кралица Елизабет II ще приключи. Никой не иска да мисли за този ден, но за съжаление той е неизбежен.

Когато принц Чарлз се възкачи на трона, животът на други членове на кралската фамилия ще се промени драстично, особено на втория по ред за наследяване на трона, принц Уилям и съпругата му Катрин.

След сватбата на Кейт и Уилям през 2011 г. Елизабет II връчи на принца титлите граф на Стратърн в Шотландия, а в Северна Ирландия е барон Кракерфергус.

Когато принц Чарлз стане крал, Уилям вероятно ще се откаже от тях и ще вземе титлата принц на Уелс, ставайки 22-ият човек, който го носи. И Катрин ще може да се нарича принцеса на Уелс. Преди нея с това звание се бе окичила принцеса Даяна. Втората съпруга на Чарлз, херцогиня Камила, не прие титлата от уважение към починалата Лейди Ди.

Процесът на прехвърляне на уелската титла обаче няма да се случи веднага и автоматично. Подобна инициатива, според закона, ще трябва да бъде подета от монарха принц Чарлз, който сам е получил тази титла от майка си Елизабет II през 1958 г. (пет години след нейната коронация).

Вижте какво още ще се промени в статута на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
60287 преди 2 години
Ало, екипа на тялото, не се занимавайте с дворцови проблеми, защото проофилтви явно друг. Когато няко стане монарх, той престава да бъде принц.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън феминистката и лакея и от кралския двор!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не КОГАТО, а АКО стане крал...Не знам защо, но нещо се съмнявам, че Чарлз ще управлява, а и да стане, няма да е за дълго. Така, че да, животът на Уилям и Кейт доста ще се промени, когато станат крал и кралица.
7
4
 
7
 
! Отговори
Не преди 2 години
Просто се уплашиха, че ще стане на 100г. ще се наложат тържества и ще засенчи останалите важни лица. Даяна е получила титлата принцеса от короната понеже е дъщеря на граф.Няма да получат тази титла останалите херцогини само защото са омъжени за принцове. Титлата е по наследство.
6
2
 
7
 
! Отговори
КУМШИЯТА НА ХАРИТО преди 2 години
ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ГУШНЕМ ЧИМШИРА ,АМА ДЪРТИЯ ГО ДОКАРА ДО 99-ЛАЗАРНИКА И СЯ РЕВАТ ,ВИЙ КО ИСКАТЕ ДА ВЕКУВА ,А ???
5
2
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
До до 14Аз съм бил крал точно колкото и Чарли, цифром и словом 0, нула години ;). А това че ще живееш до 100 не значи, че не си издухан още от 70-75.
4
4
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Вие сериозни ли сте, то е официално, че Чарли няма да става крал. Плешивият синковец цял живот го готвят за крал, то е ясно, че е той. Освен че баба Бети не се кефи на Чарли, той е на 70, за кога да става.
3
7
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
На сн. - С по една обърната, очадена тенджера на главата...
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе има да чака Чарлз,
1
8
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Какво ни...грее нас това републиканците,да му мисля...роялистите,търпяли 70 години една кралица в Британия.Нашия самозван...цар Боко тук,го...детронирахме на третия мандат.Таман беше решил да си прави...корона от кюлчетата злато,които бе спастрил от...закуските и го гътнахме.Панта рей;всичко тече,всичко се...променя.