Принц Филип оставил щедро наследство на най-приближените си

В завещанието си включил служители в двореца
1 юни 2021 07:55, Ния Христова
40
Принц Филип оставил щедро наследство на най-приближените си
Снимка: БГНЕС
Почти два месеца след смъртта на херцога на Единбург, някои подробности около неговото наследство се изясняват, съобщава „Венити Феър“. Очаквано, повечето от имотите му ще отидат при вдовицата, кралица Елизабет II. Изглежда обаче, че консорта е оставил и щедра сума пари на служителите на двореца, които са били най-близо до него в последните моменти от живота му.
 
Това разкри източник от Бъкингам пред вестник „Сън“. 
 
"За разлика от други членове на кралските фамилии, принц Фелипе ще бъде щедър с тримата мъже, които се грижеха за него", казва източник от двореца. "Това са неговият личен секретар, бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж Уилям Хендерсън и икономът му Стивън Ниедохадло".
Още по темата
 
Тримата мъже бяха част от антуража, който ходи зад ковчега на херцога на Единбург на погребението му, което се проведе на 17 април в замъка Уиндзор. Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие, докато Хендерсън и Ниедохадло се редуваха да прекарват време с него в „Wood Farm“, селската къща в Сандрингам, в която той се премести, след като се пенсионира през лятото на 2017 г. След пандемията двамата му помощници също се грижеха за него в замъка Уиндзор, където беше уединен с Елизабет II, а Хендерсън остана до него през последните два дни от живота му, съобщават различни медии.
 
Източникът на „Сън“ разкри още, че принц Филип е дал инструкции на децата си, принцовете Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, да „вземат каквото поискат“ от колекцията от 13 000 книги, намиращи се в библиотеката на Бъкингамския дворец. След завръщането си в замъка от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.
 
Колкото до възможността принц Филип да лиши от наследство внука си Хари като наказание за последните му нападения срещу британското кралско семейство, източникът от Бъкингамския дворец отхвърля подобно нещо. Херцогът на Единбург, обяснява източника пред „Сън“, е уредил каква сума иска да остави на внуците си "отдавна". Принц Филип, от друга страна, не беше от хората, които биха наказвали внука си за лошо поведение. Той беше много честен, справедлив и очарователен. И не се обиждаше на никого”./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Vinetu преди 2 години
Наред е Тиквата да остави щедрото наследство 😁🎃🇻🇳🚾
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това все едно някой бизнесмен да остави наследство на секретарката си - никога. Той принадлежи на друго време, друг манталитет, вече няма такива хора
7
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
Филип, Филип - не Фелипе!!! Philip, Duke of Edinburgh!
6
18
 
18
 
! Отговори
Изненада преди 2 години
И какво по-точно е работил принц Филип през живота си , та да остави такова щедро наследство ? Той цял живот е носил цукалото на кралицата и е шмъркал тютюн , и е пърдял излегнат на някое канапе в дворците.
5
9
 
16
 
! Отговори
СПОКО БЕ ОВСЕ преди 2 години
Заработил си гие човекът цял живот стругар и монтьор е бил
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен5.Първо,спри да пишеш на тази шльокавица,оправи си езика,ако не можеш викни приятел.Второ.Въпросът за фирмите е бъзик....че принцове,принцеси...са на държавна хранилка...отживелици...тънък хумор...заграваш ли...
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на мен какво е оставил?
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не написаха и имената на фирмите в които е работил...принца...каква заплата е получавал
1
9
 
24
 
! Отговори
7 преди 2 години
Особено на камериерките , които е подбъзиквал!