Филип Киркоров вече не е в черния списък на Украйна

Все още не са ясни причините певецът да бъде включен в него
27 юни 2021 17:42, Нели Христова
15
Филип Киркоров вече не е в черния списък на Украйна
Снимка: БГНЕС

Филип Киркоров – известният руски певец с български произход, бе заличен от черния списък на Министерството на културата и информационната политика на Украйна, съобщи РИА Новости.

Преди няколко дни „Дойче Веле“ съобщи, че Киркоров е включен в списъка на лицата, застрашаващи националната сигурност на Украйна и отсега нататък по украинската телевизия няма да се показват програми с негово участие.

Името на певеца бе включено в списъка по искане на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), изпратила писмо до министерството на 11 юни. Причините за това решение не са ясни.

Певецът стана 201-ият човек, включен в списъка. След последното му обновяване на 25 юни името на Киркоров вече не фигурира в него.

Добавянето на лице в черния списък означава забрана за излъчване на телевизионни програми с негово участие.

През август 2015 г. министерството публикува списък с дейци на културата, включително и от Русия, които представляват „заплаха за националната сигурност“ на Украйна. Сред тях са имената на Олег Газманов, Йосиф Кобзон, Валерия Перфилова, Сергей Пенкин, Александър Розенбаум, и др., като списъкът се актуализира регулярно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този арменски геронтофил е българин, колкото аз, руса и бяла жена, съм нигериец.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен руснак-символ на православните руски ценности.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение, че е изваден от списъка! Резилът за Украйна е факт, който дълго ще се помни.
8
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
УКРАЙНА Е ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ!!! САМИЯ ФАЛШИВ ПУТЪН НЕ Е ВКЛЮЧЕН В ЧЕРНИЯ ИМ СПИСЪК, НЕ ЗАВЕДОХА ДЕЛО СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ , СЛАГАТ И ВАДЯТ ТОЯ И ОНЯ ОТ ЧЕРНИЯ СПИСЪК! ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ Е УКРАЙНА!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинска простотия - ама то вече няма държава вече която да не поразява с простотии. Днеска Великобритания оглави класацията
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно е бил в списъка Магнитски.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я да ви видя оня ден дето го плюхте и ми обяснявахте как бил криминално проявен че бил пял в Крим днес как ще си серетеее сами в устичките.
4
3
 
6
 
! Отговори
WC преди 2 години
ох , олекна ми . а така се бех притеснил
3
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Интересно ми е защо Сергей Пенкин е в черния списък на Украйна?Участваше в "Диамантената ръка", един от малкото качествени съветски филми. Този филм е съвместна руско-италианска продукция и много хубава приключенска екшън комедия. Както и да е. Филип Киркоров с нищо не ме впечатлява, тъй че ми е все тая в кой списък е.За Сергей Пенкин нищо не знам, но участието му в гореспоменатия филм е впечатляващо.Голям фен съм на Андрей Макаревич - един от основателите на "Машина времени".
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНищо му няма на Киркоров, той рекламира и български песни , само текстовете им слага на руски език, за да ги разбират, даже на Тони Димитрова има песен, нищо му няма, веселяк!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се измъкна Фильо Българина. За него украйнският пазар е няколко десетки милиона годишно.