Бриджит Малкълм - за трудностите й като "ангел"

Бивш модел на Victoria's Secret споделя
16
Бриджит Малкълм - за трудностите й като  "ангел"
Снимка: Getty

Бившият модел на Victoria's Secret Бриджит Малкълм разкритикува неотдавнашното преобразяване на марката, публикувайки видеоклип в социалните мрежи. В него тя използва един от сутиените на бранда, за да демонстрира колко слаба е трябвало да бъде, за да се разхожда по модния подиум.

29-годишната Малкълм направи своите коментари в TikTok на 27 юни, малко повече от седмица, след като от Victoria's Secret заявиха, че повече няма да има Ангели и започват своята нова ера. Известните имена като Адриана Лима, Бехати Принслу и Кандис Суейнпоъл се заменят от футболната звезда Меган Рапиное, актрисата Приянка Чопра и plus-size моделът Палома Елсесер. Според Малкълм обаче всичко това е просто ПР акция и никой във Victoria's Secret не мисли за промяна.

Във видеото си, озаглавено „Твърде малко, твърде късно“, моделът показа колко слаба е трябвало да бъде, когато е участвала в модното шоу на марката през 2016 година. В клипа тя пробва бял дантелен сутиен, който е с размер 30А и ѝ е бил даден за шоуто. „Вече съм размер 34В, което е здравословната ми форма“, заяви Бриджит пред последователите си.

Тя допълва, че е била отхвърлена от Ед Разек през 2017 година, защото тялото ѝ не изглеждало достатъчно добре. Разек беше маркетингов директор на L Brands – компанията, която притежава Victoria's Secret – от 1983 до 2019 година. „По това време носех размер 30В. И това се считаше за голям номер. Тъгата, която прозира в очите ми по време на шоуто от 2016 година ми къса сърцето“, казва още Малкълм.

Говорител на Victoria's Secret веднага отговори на критиките. „Вече има нов ръководен екип в Victoria's Secret, който е напълно отдаден да продължи трансформацията на марката и се фокусира върху създаването на приемствена среда от нашите партньори, служители и клиенти. Ще се опитаме да покажем, че всички жени имат значение“, се казва в официалната позиция на бранда.

През последните години Victoria's Secret получи множество критики заради високите стандарти за красота, които налага. През 2019 година годишното модно ревю на Ангелите беше отменено, а малко по-късно беше съобщено, че то повече няма да се състои. През 2020 година пък марката беше засипана с критики след статия в The New York Times за предполагаем тормоз, женомразство и агресия. Ед Разек казва пред вестника, че обвиненията са напълно неверни и напълно извадени от контекста.

Все пак представител на L Brands не оспори написаното. От компанията казаха пред The New York Times, че напълно се фокусират върху корпоративното управление, работната среда и практика и че постигат значителен напредък в промяна на ситуацията. „Съжалявам за всеки случай, в който не сме се намесили както трябва и сме напълно ангажирани да се усъвършенстваме и да работим както трябва“.

Видеото на Малкълм е едно от няколкото, които тя публикува през последните седмици, в които критикува модната индустрия.

Вижте подробностите в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: моделБриджит Малкълм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ме накара да се чувствам като бог в леглото, веднага я повишавам на богиня и повече никога няма да работи като херувимче, или по-нисше ангелче.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време дрехите да представят от нормално изхлеждащи жени. Все пак ние жените ги купуваме. Аз като си поръчвам нещо искам да го видя как стои на не толкова висока и жена, жена на нормални килограми - щото на щека 180 см всичко ще стои ок, но на мен (166) ще ми стои ужасно.
10
0
 
2
 
! Отговори
До чичо Митко преди 2 години
Ми на мечок най му приляга с вълци да се бори. Ти искаш сърничка, ама они бегат от мечоци.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30A e детски размер, откъдето и да го погледнеш.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки сам си избира пътя и трудностите и търпи последствията.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не и е лесно всеки да иска да я ши6а а тя да търси голямата любоф
6
0
 
9
 
! Отговори
глупав преди 2 години
Тая мантра с трудностите отдавна отиде на кино, още преди век или два.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че за работа във фабриките има милиони готови, а за работа в "ангелите" са единици, говори кое е по-трудното.
4
2
 
10
 
! Отговори
Чичо Митко преди 2 години
Хората какви ангелЕ думкат,а ние с кви вълци се борим....
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше Бриджит и такива като нея, представите за естетика щяха да са месарско-свински. Да! Красотата е трудно състояние, изискващо воля и отдаденост. Толстолоби - с лопата да ги ринеш. Но за фина красота си трябват усилия и зорове. Това е.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой зорлем да ги кара? Ще се избият да се набутат, пък после рев.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да иде да работи на смени във фабрика, ако мисли, че е по-лесно. Простотии.