5 съвета в макиажа, следвани от французойките

Прочетете повече за безгрижен френски стил в гримирането
7
5 съвета в макиажа, следвани от французойките
Istock

Гримьорката Виолет е типичният пример за безгрижен френски стил. От разрошените ѝ коси до простия ѝ подход към грима, тя е капсулирала начина, по който жените искат да изглеждат днес – автентично и естествено.

„Мисля, че във Франция, основната цел за нас е да бъдем щастливи. И това не означава да си успешен или да бъдеш обичан. Смятаме, че трябва да идва отвътре. Щастието е много свързано с начина на живот – то е повече за това как можем да се наслаждаваме на собствения си живот и по-малко за това как да изглеждаме или какво правим“, казва тя пред Harper's Bazaar. Именно затова гримьорката прави собствена линия за красота, която служи по-скоро като творчески инструмент, а не като коригиращ.

Линията съдържа сенки за очи, червено червило и продукти за създаване на блясък. В нея обаче липсват продукти за прикриване като фон дьо тен или коректор. „Френските дами обичат да бъдат уникални. И най-добрият начин да направите това е да бъдете себе си, тъй като всички ние сме дълбоко уникални един за друг“, казва Виолет. Според нея, човек, колкото и да се опитва, не може да прикрие истинската си същност и затова е по-добре да я приеме и да се гордее с нея.

Това вродено самочувствие проблясва, когато погледнете начина, по който французойките подхождат към грима. За тях това е инструмент за подобряване на вродената им красота и изразяване на емоциите им. По-долу Виолет разкрива петте си най-добри съвета за грим и как да приемем естествената си красота.

1. Приемете индивидуалността си

Според Виолет, нещата, които обществото обозначава като несъвършенства, всъщност са това, което ни прави уникални и различни. Така че, първият ѝ съвет е да не се фокусирате върху подобряването на визията си, а вместо това да се съсредоточите върху това как може да заобичате себе си. Когато нанасяте грим, направете го, за да подчертаете чертите си, а не за да ги скриете.

„Какво означава това? Без контуриране, без изкуствени мигли, без нищо, което ви променя. Може би дори е добре да забравите за фон дьо тена“, казва гримьорката. За нея трябва просто да сложите малко блясък върху лицето си за следващата среща или едно обикновено червено червило.

2. Винаги избирайте червеното

„Червените устни са електрифициращ и мощен инструмент. Когато го носите, усещате магията в себе си“, категорична е Виолет. Според нея, това е нещото, което наистина събужда женствеността ни и привлича мъжките погледи. След като нанесе червеното си червило, тя често размазва ръба на устните си, за да направи визията си по-мека и елегантна.

Другите съвети можете да  прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вий французойка на живо виждали ли сте през последните 40 години? Повечето нямат никакъв, ама никакъв усет за нищо! Такива мърли са, че не е за вярване.
3
2
 
5
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
2
2
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Макиаж????? Кире, жена ти кога е ходила у Франция бе? Не е ходила, не е ходила, две пишлемета у квартала я научили!
1
4
 
6
 
! Отговори
Пауиш преди 2 години
А нешо за Френската любов....някъкви съвети!