Мелинда Гейтс спечели 5,7 милиарда щатски долара в акции от развода

Това ще я превърне в един от най-богатите хора
7 авг 2021 13:00, Нели Христова
26
Мелинда Гейтс спечели  5,7 милиарда щатски долара в акции от развода
Снимка: БГНЕС

Ден след финализирането на развода след 27 години брак, Бил и Мелинда Гейтс възобновиха процеса по разделяне на публичните си активи, съобщава Bloomberg.

В четвъртък инвестиционна компания Cascade Investment на Бил Гейст предаде 3,3 милиона акции на AutoNation Inc., които в момента са на стойност около 387 милиона долара на Мелинда Гейтс, както и 2,8 милиона акции на Deere & Co. на стойност около 1 милиард долара и 9,5 милиона акции на Canadian National Railway Co. оценени над 1 милиард долара, според декларации в Комисията по ценните книжа и борсите.
Още по темата

Последните промени настъпват, след като Гейтс прехвърли акции на стойност над 3 млрд. долара, включително дялове в същите три компании, в седмиците след обявяването им за развод на 3 май. Това е достатъчно да я превърне в един от най-богатите хора. В момента акциите на Мелинда на стойност над 5,7 милиарда долара, но това може да е само част от картината.

Конкретните подробности за това как двойката ще раздели огромното си богатство са в договора за раздяла, който съдия от щата Вашингтон одобри по-рано тази седмица. Споразумението не е публично, така че не е известно как те ще разпределят нещата, както и размера на други частни активи, които Мелинда Гейтс може да е получила. Богатството на Гейтс възлиза на около 150 милиарда долара, според Индекса на милиардерите на Bloomberg.

„Голяма грешка“

Американска холдингова и инвестиционна компания Cascade, която се управлява от паричния мениджър Майкъл Ларсън, все още притежава значителни дялове в AutoNation, Deere и Canadian National - съответно 17%, 8,5%и 11%, според данните от петък. Cascade притежава и дялове в няколко други публични компании, които не са прехвърлили акции на Мелинда Гейтс.

Тази седмица Бил Гейтс говори публично за развода и отношенията му с американския инвеститор и осъден сексуален престъпник Джефри Епстийн, чиито срещи с него може да се предизвикали раздори в брака на двойката, според New York Times.

„Вечерях няколко пъти с него надявайки се, че това, което той каза за набавяне чрез лични контакти на милиарди долари за филантропия за световното здраве, ще бъде истина. Когато стана ясно, че това няма да се случи, нашите взаимоотношения приключиха“, каза Гейтс в интервю пред Андерсън Купър от CNN.

„Беше голяма грешка да прекарам време с него“.

Бил Гейтс също така сподели, че все още поддържа връзка с Мелинда, тъй като ще продължат да работят заедно в своята фондация на стойност 65 милиарда долара. Миналия месец фондацията заяви, че Мелинда Гейтс може да се откаже от ролите си там, ако бившата двойка вече не може да работи заедно. Бил каза, че се надява това да не се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
наказание преди 2 години
за милиардери. Да конвертират имането си в каквото пожелаят - злато, диаманти, платина или каквото искат и да го пъхнат в задниците си
19
3
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А ти като си толкова успял мъж, колко мултимилиардни компании създаде? Нали си мъж?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте какво пишете за Уилям Гей и чаровницата му. Цензората на Днес. Бг - Утре. в ГЗЕ е впрегната да следи какво пишете и да оставя само "хубавите" слова.
17
0
 
2
 
! Отговори
БАИКО преди 2 години
търсим и адреса белким се облажим и аз със поне един милион ,сталинка за това се е наредила на опа6ката.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окраднала ги е но пишат че е спечелила.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само толкова за да ядеш на Били сладоледа?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейц пуска 11 прозорци наесен, а Кристалина отпуска 100 милярда на Африка.
13
0
 
6
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
А тази красавица зад Мелинда колко милиарда получи?
12
0
 
4
 
! Отговори
Ваксофашага преди 2 години
5,7 млрд. долара в акции и ваксини.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро Мелиндо ГЕЙт. Това е всичко друто, но не и жена
10
0
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Много бързо се "разведоха". Между другото, жените нямат адамова ябълка. На кой ли са децата които развяват пред камерите?
9
1
 
13
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Хората с кви мъже се развеждат, ейй :D
8
1
 
18
 
! Отговори
пловдивчанин преди 2 години
какви посредствени и грозни женици - и тая отпред, и оная отзад. И горкото човечество, което ги търпи, щото ги пазят овчарските *** на стадото
7
2
 
15
 
! Отговори
Mgtow преди 2 години
Тази и бившата на Безос трябва да бъдат канонизирани като светици в религията наречена феминизъм.
6
0
 
9
 
! Отговори
картоффчо преди 2 години
А Сталинка кво прави зад нея!?
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше взела процент от акциите му, след месец-два щеше да има още поне един милиард в сметката си. Тези продажби на ваксини сега са златното яйце за всички , замесени в това кърваво деяние.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били пак евтино се отърва - Макензи на Безос доста повече открадна...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Джефри Ъпштеин е виновника намекнал от няколко вечери чрез срещи и лични контакти да се набират милиарди долари от филантропи за филантропията за здраве или фондацията им.
2
7
 
27
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 2 години
Ами то така забогатяват жените или от развод с богат съпруг или от наследство. Бившата на Безос - Макензи Скот е най-богатата жена на планетата с 4% от акциите на Амазон, които взе от Безос, сега Мелинда и тя сред най-богатите само с отваряне на краката. Ама са ми много смешни, като започнат да приказват колко са умни и способни. Като са толкова умни и способни жените, защо НИТО ЕДНА ДОСЕГА не е създала фирма и продукт за над 1 милиард. Обаче отмъкват милиарди с разводи.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Сталинка иска едно милиардче.