Кралски неволи: Ще седне ли принц Джордж в стола на прабаба си?

Експерти коментират какво ще се случи с монархията
16 сеп 2021 20:50, Петя Славова
13
Кралски неволи: Ще седне ли принц Джордж в стола на прабаба си?
БГНЕС

Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, 8-годишният принц Джордж, е трети по ред за британския трон. Родителите вече подготвят младия наследник за трудното и отговорно бъдеще.

Според британската писателка Хилари Мантел обаче правнукът на Елизабет II не е предопределен да се възкачи на трона.
 
Експертът се усъмни в бъдещето на монархията и предположи, че тя като институция просто ще престане да съществува. Както отбеляза Хилари, никой не може да се справи по-добре със своите задължения от принц Чарлз. В същото време Мантел е сигурна, че дните на царуване на кралското семейство са преброени, тъй като „те действат на границата на силите си“.
 
Хилари подчерта, че британската монархия никога няма да бъде същата. „Много е трудно да се мисли какво е инвестирано в концепцията за монархия, когато в съвременния свят хората се възприемат само като знаменитости“, каза тя пред The Times.
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В лицето на британския монарх хората си имат стабилен лидер, обединител. Всяка седмица министър председателят е на аудиенция при кралицата. Ние си имаме Мунчовци Фигуранти, Гоцета Агенти, Жельовци Жаби, Петровци Коне и някакви случайници за министър-председатели и министри. За парламентаристи да не говорим - отдавна няма. Членовете на кралското семейство са популярни личности и те използват тази си популярност да привличат общественото внимание към проблеми и благотворителност. Нищо лошо няма.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'трудното и отговорно бъдеще' много е трудно да садиш цветенца за пред хората, да се усмихваш дежурно на приеми и да караш богати хора да помогнат тук там. Айде стига смешки. Трудно ще му е на моето дете, че трябва да си търси работа, да си плаща сметките, наема и евентуално да тегли кредит за жилище, че да се зароби цял живот. Повръща ми се вече от напудрени истории.
7
2
 
2
 
! Отговори
Нафталина преди 2 години
Че той малкия и сега си сяда на стола на прабаба си когато и ходи на гости .... Какъв е проблема ? Кралското семейство в Англия отдавна са си едни чучела без някаква особена важност за страната които си живеят за сметка на поданиците си ... изпълняват някакви древни церемонии ... и са като експонати от музей , изложени във витрина за да привличат туристи към западащото "Кралство" ....
6
2
 
2
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Мидълтън наистина е принцеса, но за съжаление принца и след целувката и ...си е останал жаба. А малкия се е метнал на баща си и вероятно ще стане същото земноводно...не занм нас какво ни интересуват тези птеродактили плод на векове кръвосмешения....
5
0
 
3
 
! Отговори
Цар преди 2 години
До АсанТоя крал не е като вашия в махалата, дето всичко е крал.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Чарли ще ги постави всички на място, барабар с камилата.
3
0
 
6
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Нищо не работи, точно като теб. Ама взема доста пари за нищоправене, пак точно като теб. Да не би да имаш претенции към британската корона? Принц Асан, наследник на Елизабет II...
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще седне, ама в скута на наследниците на Елнън Джон
1
9
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какво работи тоя крал :)))