Кралица Елизабет II отказа алкохола

Решението - след препоръка на лекарите
16 окт 2021 13:23, Петя Славова
45
Кралица Елизабет II отказа алкохола
Снимка: БГНЕС

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши напълно да се откаже от алкохола.

Както съобщи вестник The Daily Telegraph, тя е била подтикната към такова решение поради препоръките на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години от престой на трона) в най-добрата възможна форма. Позовавайки се на информирани източници в съда, изданието посочва, че медицинските съвети не са свързани с някакво заболяване и са дадени само "като предпазна мярка".

Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество. "Тя иска да се почувства възможно най-добре, за да се наслади на предстоящите летни тържества, а наскоро лекарите ѝ казаха, че намаляването на алкохола ще бъде от голяма помощ. Тя никога не е пила много", сподели източникът пред вестника, цитиран от БГНЕС.

Според съобщения на британските медии, Елизабет Втора понякога си позволява чаша вечер и може да консумира сухо мартини преди вечеря. Daily Telegraph отбелязва, че този коктейл за коронована съпруга винаги е бил правен лично от принц Филип, който почина през април тази година на 99-годишна възраст. Смята се, че този традиционен ритуал е прекъснат от смъртта на съпруга-принц, което също би могло да накара кралицата да се откаже от алкохола.

Известно е, че Нейно Величество не обича шампанското и по време на държавните приеми, на които се сервира тази напитка, тя само се преструва, че го пие, и като цяло е безразлична към виното. Изключение от правилото са само няколко сорта, включително рейн и розе. В същото време кралицата предпочита английския джин и се смята, че любимата ѝ алкохолна напитка е комбинация от една част джин с две части дюбоне, френски аперитив, напомнящ вермут. Елизабет II наследи любовта си към дюбоне от майка си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 2 години
Това е най голямата реклама на алкохола.
36
0
 
0
 
! Отговори
и аз преди 2 години
Като навърша 95 спирам да пия.
35
0
 
0
 
! Отговори
володя преди 2 години
Затова е дълголетна защото си е смукла помалко
34
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе,за веселбата,сега се сетих,че и "мадам Фани" от "Ало ало" беше любителка на джина...Дали па авторите на филма не са си направили лека шега с кралицата?
33
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
прав си!..От баща ми съм чувал че който откаже алкохола,се разболява много скоро../а той беше мъдър мъж,със страхотен житейски опит,да даде Господ Светлина на духът му!/..
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е, алкохолът се разгражда много бързо в организма и той дава енергия на възрастните хора. На кралицата не и давам повече от две години.
31
0
 
14
 
! Отговори
Петко Петков преди 2 години
Мойта баба, лека и пръст точно отказването на алкохола я довърши. Почина на 94 като до 92рата си година си пиеше задължително по 100 гр ракия сутрин рано, на обяд 2 чаши вино и вечер 150-200 гр ракия, през студените месеци греяна. Знам че звучи смешно, но бабата работеше като багер в градината зад къщата. Всичко си правеше сама, и ракията и виното. Като стана много възрастна, спря да си произвежда и спря да пие понеже купешко не близваше. До там беше, изкара още година и нещо и почина.
30
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
а знаеш ли че мартинито е коктейл от джин и вермут? Точно "противният" мирис и вкус на джина предават тоя сладникав аромат на мартинито.
29
0
 
8
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Познавач е бабето, джинче и сухо мартини, квалитетна стока. Който не пие, губи един голям кеф.
28
2
 
3
 
! Отговори
реджеб иведик преди 2 години
ехааа с какви готени статии ви гъбаркат вас стадото,където сте били много будно общество :))))))))))))......бабата на 95 години била и отказала алкохола :)))))))) ама видите ли била кралицата на ингирлизия не на родината ви а на ингирлизия :)))))))))
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джина е най-противно миришещия и противен на мирис и вкус алкохол!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Голяма грешкаАз не пия алкохол, но моята баба също удряше по 50 грама ракия с мезе надвечер или си наточваше каничка сладка шара или чаша домашно вино, шарата я пиехме с литри!
25
2
 
11
 
! Отговори
Голяма грешка преди 2 години
Алкохола в малки количества е полезен особено за кръвоносните съдове. Баб ми пиеше по 50 гр. всяка вечер. 100 години. И друж един също 105 г.
24
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Браво на таз бабка. Моя дедо пии ракия до 100 години и каза стига. Толкова и мина на вино и бира.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
минала е на пургативи сутрин
22
1
 
18
 
! Отговори
Глупости без край преди 2 години
Каква загуба за великите британски спиртоварни!
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрит алкохолик.
20
2
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Та майка и изкара до 100, тази може и повече,а щом е спряла и алкохола....
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е туй вече ще я довърши.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя брекзит докъде ги докара тц тц тц